Sykdom tvang ham til å trekke seg: – Deilig å få tatt avgjørelsen

Bjørn Petter Ingebretsen mener han burde gitt seg før, og at det ble en perfekt løsning for Strømsgodset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg burde trukket meg før.

Det sier en ærlig Bjørn Petter Ingebretsen i det første TV-intervjuet etter at han måtte gi seg som trener for Strømsgodset og hans tidligere lagkamerat i Kongsvinger Tor Ole Skullerud tok over.

– Nå har jeg det greit. Formen er litt opp og ned. Det var deilig å få tatt den avgjørelsen, og det er deilig å se at det ble bra i den jobben jeg gikk fra. Akkurat nå føler jeg det ble perfekt.

Lave energinivåer

Ettervirkningene av hjerteproblemene gjorde at han til slutt måtte trekke seg fra jobben som trener i Strømsgodset.

Selv om hjertet i seg selv fungerte bra slet han med at kroppen ikke fungerte som før.

Energinivåene var lave, og han følte ikke at han klarte å dra med seg laget i rett retning. I perioder kunne han bare være med på lagaktivitene om formiddagen, mens han måtte droppe treningen på ettermiddagen.

Han og klubben prøvde i det lengste, men måtte til slutt innse at ting ikke ble som det ble.

– Vi håpet at det skulle gå seg til. Vi burde gjort dette 5-6 uker tidligere. Jeg ønsket det, klubben ønsket det og da tøyde vi strikken litt for langt, sier Ingebretsen.

– Jeg begynte å tenke ekstra da jeg ble sjukmeldt for andre gang. Da snakket jeg og Jostein Flo om det. Det som var det verste var uforutsigbarhet i humør og energi. Vanskelig overfor guttene når den som skal gi energi har minst. Vi håpet i det lengste at det skulle gå bra, men det gjorde det jo ikke. Så jeg er glad vi tok det valget, sier Ingebretsen.

– Lettet

Den tidligere Strømsgodset-treneren synes ikke det var vemodig at han ikke satt på benken da Godset slo Sogndal i helgen.

– Jeg følte bare en lettelse. Jeg visste at andre kunne gjøre en mye bedre jobb enn det jeg kunne gjøre. For meg ble det til etter hvert viktig at vi byttet så fort som mulig, sier Bjørn Petter Ingebretsen.

Den daværende Godset-sjefen pådro seg hjerteinfarkt i juni i sommer og ble sykmeldt i en periode etter hendelsen.

Etter om lag fem uker var treneren tilbake på feltet, før han igjen måtte trekke seg tilbake da han opplevde bivirkninger av hjertemedisinen han benyttet seg av.