Fotballryktene: – Mourinho har gitt Rooney beskjed om å finne seg en ny klubb

Og Chelsea, United og City jakter tysk midtstopper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er litt over to måneder til januarvinduet åpner igjen og klubbene åpner lommebøkene for å ruste opp stallene.

Her er dagens ferskeste rykter:

I Manchester sitter Jose Mourinho og slikker sårene etter 0-4-tapet mot Chelsea. En som verken var på banen eller i troppen mot Chelsea var kaptein Wayne Rooney. 31-åringen har slitt med spilletid under Mourinho og nå skal det ha gått så langt at han har fått beskjed om at han ikke lenger er en sentral brikke i laget.

Ifølge The Sun har United-sjefen fortalt Rooney at han bør skifte klubb dersom han skal spille fast. Avisen spekulerer i om at neste stopp kan være enten USA og MLS eller Kina.

En annen United-spiller som også har fått beskjed om å finne seg en annen klubb er Morgan Schneiderlin. Den franske midtbanespilleren har ikke startet en eneste ligakamp denne sesongen og Mourinho skal heller ikke være spesielt begeistret for ham. Dermed kan det ligge an til en overgang i januar for 26-åringen som var ønsket av både Arsenal og Chelsea da han gikk fra Southampton i 2015.

Chelsea har lenge vært interessert i Juventus-midtstopper Leonardo Bonucci. Men nå har Antonio Conte også kastet sine øyne på tyske Antonio Rüdiger. 23-åringen var på Chelsea-radaren også før sommeren, men en kneskade like før EM satte en stopper for en potensiell overgang. Rüdiger er imidlertid på bedringens vei og var sentral da han spilte for Romas reservelag i helgen. Ifølge Daily Mail koster midtstopperen rundt 35 millioner pund. Både Manchester City og Manchester United skal være interesserte i å knytte til seg Rüdiger.

Conte har tatt mål av seg å signere en forsvarsspiller når januarvinduet åpner 1. januar og foruten nevnte Bonucci og Rüdiger, står også Burnleys Michael Keane og Middlesbroughs Ben Gibson på italienerens ønskeliste.

Manchester City-sjef Pep Guardiola leter fortsatt etter forsterkninger i det bakre ledd. Nå ser Guardiola til gamleklubben og forbereder et bud på 20 millioner pund på Bayern München-forsvareren Juan Bernat. Det var Guardiola som i sin tid hentet den spanske venstrebacken til Bayern fra Valencia. Også David Alaba skal være på City-sjefens ønskeliste, melder The Sun. Det er ventet at han kommer til å kvitte seg med Gaël Clichy og Aleksandar Kolarov for å rydde plass til de nye spillerne.

Det knytter seg som vanlig stor spenning til om Arsenal kommer til å åpne lommeboken i januar. Som vanlig er det en rekke spillere som ryktes på vei. Den siste i rekken er Roma-forsvareren Kostas Manolas. Den greske landslagsspilleren har startet samtlige seriekamper for Roma denne sesongen og ifølge Calciomercato kan han komme til å koste The Gunners rundt 30 millioner pund. Manolas takket nylig nei til å forlenge kontrakten sin med hovedstadsklubben, noe som fikk flere av toppklubbene i Europa til å våkne. Arsenal forsøkte også å hente 25-åringen i sommer.