Skremt Bjørgen tør nesten ikke smøre krem på rumpa til Marius

Marit Bjørgen innrømmer at hun er blitt skremt etter å ha hørt Therese Johaugs forklaring om leppekremen som førte til en positiv dopingprøve.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er så ille at det nesten går utover gullgutten Marius (10 måneder).

– Man blir jo litt paranoid, for jeg tør jo nesten ikke smøre rumpa til Marius med krem en gang. Jeg må innrømme at jeg virkelig kjente på det da Therese fortalte historien sin, så man blir redd. Det må jeg innrømme, sier Marit Bjørgen til NTB.

Dagen før Therese Johaug sto fram med sin dopinghistorie, fikk Bjørgen og resten av jentene på langrennslandslaget høre historien av Johaug selv på et møte hjemme hos «dopingsynderen».

At det slo ned som en bombe er mildt sagt, men jentene valgte å slå ring rundt og støtte lagvenninnen så mye de klarte.

– Jeg har vært i dette gamet i 20 år, og har stolt og stoler fortsatt på helseteamet rundt meg. Men det er jo helt klart at så lenge det er mennesker involvert, så er det også menneskelig å gjøre feil. Det som har skjedd Therese, kunne fort ha skjedd noen av oss andre. Jeg har jo aldri noen garanti for at det ikke kunne skjedd meg. Det er litt skremmende, og derfor lurer jeg jo på om det er verdt det som jeg sa i et intervju litt tidligere, men så er det med å drive med idrett da..., fortsetter Bjørgen.

Har ikke blitt testet siden mars
Marit Bjørgens dopingtest under høydesamlingen i Val Senales var hennes første på sju måneder, skriver VG.

Det opplyser skidronningen selv til avisen. Bjørgen sto over forrige sesong etter at hun ble mamma.

– Jeg ble testet i vinter en gang, tror jeg. Det var i mars. Jeg ble testet én gang mens jeg var gravid, sier 36-åringen og svarer dette på spørsmål om hva hun tenker om det:

– For min del så har jeg vært i en helt annen situasjon. Det har vært Antidoping Norge og FIS (Det internasjonale skiforbundet) som har tatt de to testene. Det har vært et sommer-OL, så jeg tipper at da har man kanskje mer fokus på det i en sånn periode. Det har vært tilfeldig testing før og.

Bjørgen er for tiden i Italia med langrennslandslaget. Det er her hun er blitt dopingtestet for første gang siden mars. Hun kan godt tenke seg å bli testet hyppigere.

– Ja, så ofte som mulig, sier hun

(©NTB)