Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag fulgte Ørjan Pettersen (26) fra Kvaløya i Troms med på P3aksjonen.

Radioprogrammet til NRK hadde en 100 timer lang direktesending for å samle inn penger til årets TV-aksjon.

Trykket feil

For å inn mest mulig var det flere auksjoner, deriblant et møte med artisten Astrid Smeplass.

– Jeg var inne på QXL og så på de forskjellig auksjonene. Jeg så at auksjonen med Astrid S allerede var oppe i 10.500 kroner. Jeg skulle til å trykke meg videre da jeg trykket feil. Og dermed la jeg plutselig inn et bud på 11.000 kroner, forteller Ørjan Pettersen til TV 2.

Det var iTromsø som først omtalte saken.

Han forklarer at man ikke trenger å legge inn verken kortinformasjon eller annet for å kunne legge inn bud. Da budet var lagt inn fikk han ikke angret.

26-åringen er ikke spesielt opptatt av Astrid S, og sier det hele var en klønete tastetabbe.

– Det skal jo ikke være mulig, men jeg tenkte at det sikkert var store fans der ute - som ville legge inn høyere bud enn 11.000 kroner, sier Pettersen.

Ikke konsertgjenger

Men søndag kveld ble auksjonen avsluttet, og Pettersen gikk noe ufrivillig seirende ut av auksjonen. Han fikk dermed en tur for to til London, for konsert og et personlig møte med Astrid S.

– Hun er en flink artist altså. Men jeg er ikke typen som går mye på konsert, og hvert fall ikke til 11.000 kroner. Og jeg hadde ikke akkurat planlagt å gi så mye til TV-aksjonen, ler han.

Som et resultat av tabben la Pettersen ut et innlegg på Facbook hvor han forteller at han gjerne han selger hele opplevelsen til høystbydende.

– Jeg har ikke fått så mange bud. Jeg håper jeg kan komme i snakk med NRK P3 for å komme til enighet. De hadde jo også skrevet at konserten var 6. november, men det ser ut som den er 16. november. Da er jeg på jobb offshore, så det får jeg ikke til uansett, sier han.

Jan Henrik Mo er redaksjonssjef i P3. Han sier til TV 2 at de nå ser på saken.

– Vi har ikke vært i kontakt med Pettersen enda. Men vi er klar over saken og ser videre på det, sier Mo.