MUNNKURV: Torger Hansen får ikke lov til å uttale seg i kjølvannet av dopingsaken mot Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MUNNKURV: Torger Hansen får ikke lov til å uttale seg i kjølvannet av dopingsaken mot Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Lederen av helseteamet har fått munnkurv

Torger Hansen får ikke stille til intervju om Therese Johaug-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagstrener Roar Hjelmeset vil ikke svare på spørsmål om hva som skjedde etter at Therese Johaug fikk solbrente lepper under treningssamlingen i Seiser Alm.

Hjelmeset viser til at medisinsk ansvarlig under dette oppholdet var fysioterapeut Torger Hansen, som også ar administrativ leder av helseteamet i langrenn.

Hansen er også i Val Senales, men får ikke stille til intervju. Pressekontakt Gro Eide sier at Torger Hansen ikke er tilgjengelig og viser til den nyansatte sjefslegen i langrenn, Petter Olberg.

– Jeg kjenner dessverre ikke mer til hva som har skjedd enn det som ble fortalt på pressekonferansen 13. oktober og ellers det som har stått i media, så jeg har dessverre lite å bidra med, sier Olberg.

– Ikke lett å få stilt spørsmål til de rette personene når det blir gitt munnkurv?

– Jeg har sagt meg villig til å svare på medisinske spørsmål som måtte være i forbindelse med denne saken, og utover at jeg har gitt min kollegiale støtte til Fredrik Bendiksen, har jeg ikke snakket med Bendiksen om hva som har hendt.

– Hva synes sjefslegen i langrenn om Johaug-saken?

– Det som er mest vanskelig å forstå er hvordan en lege som er så ryddig kan gjøre en slik tabbe, sier Petter Olberg.

Selv om norsk langrenn har fått to dopingsaker i år så fortsetter Torger Hansen som administrativ leder for helseteamet, opplyser pressekontakt Gro Eide.