UHELDIG: Ståle Sandbech har gått glipp av store deler av sesongoppkjøringen. Nå venter sannsynligvis flere måneder på sidelinjen. Foto: Matt Pain/Process Films. 
UHELDIG: Ståle Sandbech har gått glipp av store deler av sesongoppkjøringen. Nå venter sannsynligvis flere måneder på sidelinjen. Foto: Matt Pain/Process Films. 

Snowboardstjerne må opereres på nytt

Ståle Sandbech (23) kan miste store deler av sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Snowoardstjernen Ståle Sandbech må igjen under kniven. Det bekrefter landslagssjef Thomas Harstad til TV 2.

Når operasjonen vil skje er fortsatt usikkert, men sannsynligvis i løpet av uken.

Dobbel operasjon

Sandbech har slitt med knærne en periode, og etter et fall på trening under X Games Oslo i februar ble problemene verre.

Det resulterte i at han måtte trekke seg fra superpipe-konkurransen, men trosset smerten og fullførte big air-konkurransen på Tøyen - foran 20.000 fremmøtte.

I mai la seg under kniven og opererte begge knærne samtidig!

Menisken i venstre kne var nesten røket tvers av, mens han i høyre kne fikk fjernet en bruskbit. Da fikk han beskjed om å innstille seg på fire måneder på sidelinjen.

Testet kneet på samling i Sveits

Mens det høyre kneet rask ble friskmeldt, måtte Rykkin-gutten være tålmodig og jobbe alternativt for å rehabilitere det venstre.

Han ble klarert av Olympiatoppens leger til å prøve seg på snø for to uker siden, men etter få i sveitsiske Saas Fe ble det klart at kneet ikke responderte som han og legene hadde håpet.

Nå venter altså en ny operasjon for 23-åringen, som blant annet vant sølv i OL i Sotsji og står med fire medaljer fra X Games.

Hvis den nye operasjonen holder Sandbech ute i nye fire måneder vil han gå glipp av både Dew Tour i desember, og ikke minst X Games i slutten av januar.

TV 2 har ikke lyktes å komme i kontakt med Sandbech mandag ettermiddag.