Stjernespekkede Norse barker sammen med BX3 i den første TV 2-sendte Counter-Strike-kampen fra Telenorligaen. (Bilde: Arsalan Blu/Gamer.no)
Stjernespekkede Norse barker sammen med BX3 i den første TV 2-sendte Counter-Strike-kampen fra Telenorligaen. (Bilde: Arsalan Blu/Gamer.no) Foto: Bilde: Arsalan Blu/Gamer.no

Norsk stjernelag: – Pengene er ikke alt!

Det er duket for TV-sendt storkamp i Telenorligaen mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AV: Brage Vasseljen (Gamer.no):

Etter å ha seiret i sin LAN-debut på Gigacon og på ByLAN en drøy uke senere, er Norse en av de største favorittene i Telenorligaen. Lagets kaptein, Morten «zEVES» Vollan har tidligere uttalt seg til Gamer.no om lagets ambisjoner om å hevde seg internasjonalt.

Før et eventuelt verdensherredømme er laget nødt til å bevise at de er landets beste Counter-Strike-spillere, og i Telenorligaens sjette runde spiller Norse mot BX3 i kampen om tabelltoppen.

Se dette oppgjøret og annen E-sport gratis på TV 2 Sumo fra klokken 20:00.

Etter en suksessrik oppstart nasjonalt for Norse, har laget uten tvil gjort seg fortjent til et favorittstempel i Telenorligaen. Norse er ubeseiret så langt i seriespillet, og kan allerede fryde seg over en plass i sluttspillet. Kaptein på Norse, Morten «zEVES» Vollan sier til Gamer.no at det ikke er nivået i Norge som gjør at de vinner alt de er med på.

– Jeg tror ikke det norske nivået er for lavt. Det handler vel mer om dedikasjon og å ha de riktige spillerne i de ulike rollene.

Vollan mener det ikke kun er den økonomiske støtten klubben har i ryggen som har æren for lagets suksess. Han påpeker likevel at det trengs for at den norske scenen skal vokse.

– Vi har en økonomisk partner i ryggen som hjelper oss med det vi trenger, men det er ikke en nødvendighet for å lykkes. Hvis et lag gjør det bra internasjonalt, får både organisasjoner og investorer øynene opp, sier han til Gamer.no.

– Det hjelper ikke stort når organisasjonene man har ansett som Norges beste, ikke har muligheter i det hele tatt med økonomisk støtte. En av grunnene til at Norse ble dannet, var for å heve nivået på organisasjoner i Norge. Jeg håper vi kan bli et eksempel på at det er mulig å lykkes, og at andre norske organisasjoner følger etter.

For å lykkes internasjonalt er laget nødt til å prestere i utenlandske turneringer, enten på internasjonale LAN eller turneringer over nett. Vollan sier til Gamer.no at Norse prøver å kvalifisere seg til det aller meste av turneringer.

– Vi prøver å kvalifisere oss til det som er mulig å kvalifisere seg til, men grunnet litt dårlig dømmekraft fra min side samt dårlige forhold under treningsleiren vår, er vi ikke å se på DreamHack Winter eller Minor denne gangen.

Han fortsetter med å fortelle hva klubben fokuserer på for å lykkes internasjonalt.

– Først og fremst må vi bare trene. Finne svakheter og styrker til hver enkelt spiller, og jobbe utifra det. Hvis vi klarer å komme inn i den internasjonale scenen og sette Norse på kartet, håper jeg det vil påvirke andre norske lag med mer motivasjon og dedikasjon.

Fornøyd med satsingen fra egen klubb

Morten «zEVES» Vollan har tidligere sagt til Gamer.no at et akademilag i Norse skal ha større fordeler enn BX3 og Lions i Norge. BX3-spiller Henrik «neto» Kristengård kan imidlertid fortelle til Gamer.no at han er fornøyd med hvordan BX3 har tatt hånd om sin spillerstall.

– Jeg har bare positive ting å si om satsingen til BX3. Vi har hatt en del problemer med spillerstallen denne sesongen, men vi får fortsatt den støtten vi vil ha. At en klubb klarer å håndtere en slik periode på den måten vi har gjort det, synes jeg er veldig bra.

Kristengård trekker frem en pengesterk organisasjon som et viktig punkt for å lykkes som et lag. Han forteller også til Gamer.no at det er flere lag enn Norse som har mulighet til å etablere seg internasjonalt.

– Å ha en organisasjon som er pengesterk er selvfølgelig viktig om man skal satse hardt. Å ha muligheten til å få pengestøtte til diverse turneringer er en veldig viktig faktor.

Det er jevnt i toppen av førstedivisjon, og BX3 har med seier i mandagens kamp mulighet til å dele tronen med Norse. Forskjellen på de tre øverste lagene og resten av ligaen er imidlertid stor, påpeker Kristengård.

– Det er veldig jevnt blant de tre beste lagene. Nedover på tabellen er derimot ikke nivået spesielt høyt, sier han til Gamer.no.

Det jevnt høye nivået blant de tre lagene som topper førstedivisjon gjenspeiles også i statistikk-listene, hvor spillerne fra Norse, BX3 og Epiphany Bolt uten unntak topper statistikker som K/d-forhold, «Clutch»-poeng, Hodeskudd og Frags.

Oppgjøret mellom Norse og BX3 kan du se gratis og direkte på TV 2 Sumo klokken 20:00 mandag kveld. Kampen kommenteres av Eskil «Fearsome» Uggen og Simen «warclOwn» Aas Henriksen.