ANNONSØRINNHOLD:

Nå skal det avgjøres: Stem på «Årets fotballtalent 2016»

Kristine Bjørdal Leine, Martin Samuelsen eller Olaug Tvedten. Hvem fortjener å få tittelen «Årets fotballtalent 2016»?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 skal sammen med Statoil Morgendagens Helter og Norges Fotballforbund kåre årets fotballtalent også i 2016.

Nå kan du stemme frem den du mener fortjener å få tittelen Årets fotballtalent 2016.

Avstemmingen er nå avsluttet.

Vinner av delfinale 1: Kristine Bjørdal Leine

Kristine Bjørdal Leine er 19 år og spilte tidligere for Fortuna Ålesund, men signerte for Toppserie-klubben Røa i 2015.

– Jeg vil si at jeg er rask, duellsterk og jeg har gode langpasninger. Jeg liker også å være med offensivt, forteller Bjørdal Leine.

TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst sier hun har alle forutsetninger for å bli en god internasjonal stopper.

– Hun har en god skuddfot, hun er rå i lufta og veldig eksplosiv og hurtig. Hun har svært gode fysiske forutsetninger.

– Utviklingsmålene mine er å bli bedre på hodet og bli flinkere en mot en i nærspill, og bedre pasningskvaliteten. Man kan alltid bli bedre, sier Bjørdal Leine.

Vinner av delfinale 2: Martin Samuelsen

Martin Samuelsen har allerede oppnådd mye i en alder av 19 år, med proffkontrakt hos West Ham og landslagsdebut for Norge.

– Det har gått over all forventning denne sesongen. Jeg hadde egentlig bare forventet å spille U21-fotball og få jevnlig med kamper. Men det har vært en eneste stor opptur å avslutte med debuten på landslaget. Det har vært en veldig bra sesong, og det kan bare gå bedre nå.

Samuelsen har alltid hatt en drøm om å bli proffesjonell fotballspiller. 1. juni spilte han sin første landskamp for Norge mot Island. Han forteller at han er stolt av hva han har oppnådd.

– Det var en helt utrolig god følelse å få spille på Ullevaal og noe jeg håper å få gjøre flere ganger.

TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst sier dette om Martin Samuelsen:

– Han er svært leken og underholdende i spillestilen sin og det beste av alt er at han tørr å vise frem hele sitt register i kamp. Han har alle forutsetninger for å lykkes både i Premier League og på det norske landslaget.

Vinner av delfinale 3: Olaug Tvedten

Olaug Tvedten har tidligere spilt på Trott, men signerte for Avaldsnes i juni i år. Hun er bare 16 år men har allerede 14 aldersbestemte landskamper.

– Mine sterke sider som fotballspiller vil jeg si er teknikken min, jeg ser ofte muligheter som ikke alle andre ser. Så synes jeg at jeg har en bra pasningsfot og en god skuddfot, sier 16-åringen.

– Du liker å være kreativ på banen og skape ting?

– Ja, det syns jeg er det kjekkeste. Å være en spiller som kan få ballen og sentre en pasning som kanskje ingen hadde forventet.

Dette sier TV 2s fotballekspert Jesper Matisen om Olaug Tvedten:

– Hun er lagets kreative spiller, med et veldig godt blikk for sine medspillere og for de avgjørende pasningene. Hun er også en stabil målscorer og har meget god teknikk.

Avstemmingen er nå avsluttet.

Om kåringen:

Årets fotballtalent er et samarbeidsprosjekt mellom Statoil Morgendagens Helter, Norges Fotballforbund og TV 2. Kandidatene plukkes ut av jury i Norges Fotballforbund, og vinneren kåres av TV 2s brukere.

– Statoil Årets talent handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. De nominerte er gode rollemodeller for unge talenter, sier Karen Onsager Keiserud, markedsdirektør i Statoil.

Finalistene stemmes frem gjennom tre delfinaler vår, sommer og høst 2016. Vinner av delfinalene blir premiert med 50.000 kroner fra Statoil Morgendagens Helter som donerer til den klubben som talentet mener har hatt mest betydning for egen utvikling. De to andre kandidatene får 25.000 kroner hver til samme formål.

Årets talent blir kåret i november og blir tildelt 50.000 kroner til å donere til klubben som har betydd mest for karriereutviklingen.