LEDET AN: Truls Korsæth, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff på rekke og rad i årets sykkel-VM i Doha. Får Kristoff det som han vil, kan to av dem bli lagkamerater også på klubbnivå. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LEDET AN: Truls Korsæth, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff på rekke og rad i årets sykkel-VM i Doha. Får Kristoff det som han vil, kan to av dem bli lagkamerater også på klubbnivå. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Kristoff vil hente norsk VM-sensasjon til Katusha

Den norske superstjernen lot seg imponere mektig av landsmannens tautrekking under fellesstarten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff (29) brukte mesteparten av tiden til å kjefte på «lagkamerat» Edvald Boasson Hagen etter den skuffende fellesstarten i sykkel-VM.

Katusha-profilen følte seg dolket i ryggen på oppløpet da landsmannen ikke trakk Kristoff opp de siste meterne. Dermed endte Norge utenfor pallen i Doha.

Desto mer imponert var Kristoff imidlertid av den tredje nordmannen som kom seg med i bruddet i sidevinden mellom sanddynene.

Nå bekrefter Kristoff at han jobber aktivt med å hente Truls Korsæth (23) til Katusha. Det bekrefter Korsæths sportsdirektir i Team Joker, Gino van Oudenhove, til TV 2.

Kristoff skal snakke med Katusha-ledelsen i et håp om å få nordmannen til laget.

– Alex ble veldig imponert av det Truls gjorde på fellesstarten. Da jeg snakket med ham etter målgang, sa han at han skulle snakke med Torsten Schmidt i Katusha (sportssjef, red.anm.) og forhøre seg om det er mulig å få inn Truls. Det er sent på sesongen, men det er ikke umulig. Det er mulig at det ordner seg, sier van Oudenhove.

Sportsdirektøren bekrefter at mange har bitt seg merke i nordmannens prestasjoner denne sesongen.

– Det var mange som ble imponert av det Truls gjorde - og jeg tenker jo at han egentlig er altfor god til å sykle med oss i Joker også neste år. Vi har filene med alle watt-målingene hans og sånt klare om flere lag skulle være interesserte, sier van Oudenhove.

- Han er klar til å ta steget ut.

Truls Korsæth ble til slutt nummer 16 på fellestarten.