Dommersjefen slår tilbake: – Kåre Ingebrigtsen må forholde seg til fakta!

Dommersjef Terje Hauge mener Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen bommer grovt med kritikken mot dommerstanden i Tippeligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var etter nederlaget mot Odd at Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen rettet skytset mot dommersjef Terje Hauge i Norges fotballforbund (NFF).

– Jeg skal ikke ta dommeren som dømte kampen ikveld, men adressere Terje Hauge. Han har laget Tippeligaen til en utviklingsarena for 20 dommere, og der er vi ikke i nærheten av kvalitet i dommerstanden. Tippeligaen skal ikke være en utviklingsarena for dommere, sa Ingebrigtsen til TV 2 Sporten.

– Han bommer stort
Dommersjef Terje Hauge mener Rosenborgs trener bommer grovt, og må forholde seg til fakta.

– Det er 13 dommere i Tippeligaen, så her bommer han stort. Han må spørre meg først før han går ut med slike tall, sier Hauge til TV 2 Sporten, og fortsetter:

– Vi var riktignok 17 dommere for to sesonger siden, men vi valgte å gå ned til 13 nettopp for å få opp antall kamper per dommer. Så jeg vet ikke helt hva Ingebrigtsen sikter til, sier han.

Og slår fast:

– Jeg kan ikke få understreket nok at Tippeligaen ikke er en utviklingsarena for dommere. Det er 13 som dømmer og det er de 13 beste i Norge. Så jeg vet ikke hvilke fakta Ingebrigtsen sikter til, men det er veldig viktig å forholde seg til fakta, sier han.

– Ingebrigtsen må gjerne ta kontakt med meg
Den tidligere FIFA-dommeren inviterer gjerne Kåre Ingebrigtsen til debatt om den norske dommerstanden.

– Vi er som nevnt 13 dommere, så er det to ekstra som har hatt tre kamper til sammen. De 13 faste dommerne har et snittantall på 21-22 kamper per sesong, og så er det vel Svein Oddvar Moen som har flest, sier Hauge.

– Kåre Ingebrigtsen må gjerne ta kontakt med meg, for jeg diskuter gjerne dommerstanden med ham, men ikke gjennom media. Vi er inne i et generasjonsskifte der eldre dommere er i ferd med å runde av og skal erstattes med yngre. De unge, som faktisk er rundt 30 år, er alle gode nok, men det tar tid å etablere seg og bli kjent med klubber, spillere og tippeliganivået. Jeg skal gjerne være med å diskutere med Kåre, men dette utspillet han kom med var for meg et flåsete utspill, sier han.