Etterlyser ledertyper:

– United har sett svakest ut av topplagene

Chelsea-slakten avslørte hvor Manchester United har størst forbedringspotensial, mener Petter Myhre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Manchester United 4-0

Se kampsammendraget øverst.

Etter Chelseas totale ydmykelse av Manchester United på Stamford Bridge har det blitt en liten luke i den rekordjevne toppen av Premier League.

Siden PL ble opprettet i 1992 har det aldri skilt så lite, mellom så mange lag, men snart går toget for å henge med.

Fem lag ligger innenfor ett poeng i toppen: Manchester City, Arsenal og Liverpool har 20. Chelsea og Tottenham 19. Everton på sjetteplass har 15, mens Manchester United står med 14 poeng.

Poenghøstingen er nødt til å begynne nå.

– Det er ikke lett, men vi trenger å vinne for å tette den luken som har oppstått etter at vi har tatt to poeng på de siste tre kampene, sa José Mourinho.

Neste helg kommer Burnley på besøk til Old Trafford i det som bør bli en trepoenger.

Før den tid skal de opp mot byrival Manchester City i ligacupen.

Det haster med andre ord med å forbedre prestasjonene.

– Manchester United er det laget som har sett svakest ut spillemessig av topplagene, sier Petter Myhre.

Det baserer han ikke bare på kampen mot Chelsea, men også totalt sett i sesongen.

– De andre har hatt perioder hvor de har sett bedre ut, og der ting har fungert, mens jeg føler ikke at vi har sett toppnivået til United enda. Vi har til gode å se at det fungerer på det nivået vi forventer både offensivt og defensivt for Manchester United. Det føler jeg vi har sett hos de andre lagene, sier Myhre.

Uniteds akilleshæl

Ekspertene er bekymret på Uniteds vegne over de defensive svakhetene de viste mot Chelsea.

Tidligere i sesongen er det denne delen av spillet som har fungert best, kanskje særlig eksemplifisert med den Mourinhoske 0-0-kampen mot Liverpool forrige mandag.

Ekspertene tror at målet var å få til noe av det samme mot Chelsea, en plan som gikk i vasken da United-forsvaret sov og lot Pedro sette inn 1-0 etter bare 30 sekunders spill.

Det avslørte også det som kanskje er Manchester Uniteds største akilleshæl.

– Mot Liverpool fikk de svar på det de prøvde på. At det fungerte. Da er det mye lettere å holde det ved like, men her får man scoringen i trynet med en gang. Da blir premissene helt forandret, da må United frem og Chelsea kan spille på kontringsstyrke, sier Petter Myhre.

– United må ut å styre spillet, noe de har vært svake til denne sesongen. Det er ikke der Mourinhos styrke ligger. Det å dominere kampbildet når en motstander legger seg bakpå. Å være kreativ da og ha spillertyper som kan løse det, der har Manchester United sitt største forbedringspotensial. Det tidlige målet ødela ekstremt mye, og så er det bekymringsfullt at de går delvis i oppløsning. En ting er å tape mot Chelsea, men å slippe inn fire er utilgivelig.

Etterlyser ledertyper

Myhres kollega i panelet i søndagens Premier League-studio etterlyser profilene som tar tak når det butter i mot.

Med stjerner som Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba skulle man tro at lederevner var noe som lå latent i laget, men den gang ei.

– Hvilke spillere har de som hever seg i motgang? Med så mange gode lag som man har i PL så vil man få lange perioder i mange kamper med motgang. Jeg ser ikke de spillerne som står frem og hever Manchester United-laget i de situasjonene.