Aleksander Børresen (t.h.) i Elverum Håndball i aksjon mot Ruben Arenas Garabaya mot spanske Naturhouse La Rioja under Champions League kampen i Terningen Arena søndag kveld.
Foto: Lise Aserud / NTB scanpix
Aleksander Børresen (t.h.) i Elverum Håndball i aksjon mot Ruben Arenas Garabaya mot spanske Naturhouse La Rioja under Champions League kampen i Terningen Arena søndag kveld. Foto: Lise Aserud / NTB scanpix Foto: Lise Aserud

Elverum tapte toppoppgjøret i Mesterligaen

Det spanske storlaget La Rioja ble et nummer for store mot Elverum i Terningen Arena søndag. Den norske sluttspillmesteren tapte mesterligaoppgjøret 27-32.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hedmarkingene kom til oppgjøret mot spanjolene med to strake seirer, deriblant en sensasjonsseier mot franske Montpellier, og det var duket for et rent toppoppgjør mellom de to beste lagene i gruppe C søndag kveld. Elverum hang med lenge, men etter flere raske brudd på slutten fikk spanjolene ledelsen de trengte for å kontrollere inn en femmålsseier.

Hjemmelaget fortsatte i samme spor og ledet 5-3 i starten av kampen, men etter et par kjappe redninger av bortelagets keeper var spanjolene to mål foran.

Elverum-keeper Morten Nergaard storspilte i motsatt mål og da Elverum var tilbake i en 12-11-ledelsen ble serietoeren i Spania tvunget til å ta timeout. Den fungerte bra. Bortelaget avsluttet den første omgangen med en flyger til 16-14-ledelse til pause.

Det var fullt hus i Elverum med 2202 tilskuere, men de hvitkledde supporterne måtte se bortelaget med et drøss av landslagsspillere fra Spania, Egypt og Brasil gå opp til en firemålsledelse da hjemmelaget pådro seg flere utvisninger og Inoue Langaro bøttet inn mål etter mål.

Men da spanjolene fikk to utvisninger på rappen satte Tine Poklar inn 22-22 fra etter halvspilt andre omgang. Elverums nysignering banket også inn ledelsesmålet i neste angrep etter nok en redning av kaptein-Nergaard. (©NTB)