Fremdeles høydramatisk i bunnstriden: – Alt er opp til oss selv

Lillestrøm lyktes ikke å slå nedrykksklare Start, og Bodø/Glimt tapte mot FK Haugesund. Ingenting er avgjort i bunnstriden i Tippeligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm – Start 1-1 og FK Haugesund – Bodø/Glimt 2-1:

Bodø/Glimt måtte se seg slått 2-1 av FK Haugesund, mens Lillestrøm klarte bare 1-1 mot allerede nedrykksklare Start.

Det betyr at det fremdeles er høydramatisk i bunnstriden før seosngens to siste kamper.

Vålerenga ligger på en 11. plass med 34 poeng, Lillestrøm på 12. med 30, Glimt på 13. med 30 poeng og Tromsø på kvalifiseringsplass med 30 poeng. Kun målforskjellen skiller altså lagene fra 12. til 14. plass.

LSK-trener Arne Erlandsen innrømmer at de neste to serierundene blir tøffe.

– Vi gjorde en bedre andreomgang, men det var åpent i begge ender. Vi hadde ønsket tre poeng, men er glad for at vi fikk ett poeng. Det kommer til å bli noen tøffe uker fremover, men det visste vi. Kampen mot Vålerenga blir morsom og vi gleder oss allerede, men først skal vi ha en hard treningsuke, sa Lillestrøm-trener Arne Erlandsen etter oppgjøret mot Start.

– Det bør komme 15-20.000 tilskuere når Vålerenga møter Lillestrøm i neste serierunde. Den kampen kan avgjøre mye, sa TV 2s Ivar Hoff i FotballXtra.

– Du kan lese fortvilelsen i ansiktet på LSK-spillerne. Dette opplevdes ikke som godt nok i den situasjonen LSK er i for øyeblikket. Men det er to kamper igjen og mye kan skje, sa kommentator Arve Fuglum etter Lillestrøms oppgjør mot Start.

Stabæk ligger på en 15. plass med to kamper igjen å spille.

Trener Toni Ordinas innrømmer at han kjenner på nervene før sesongens siste kamper som vil avgjøre Stabæks skjebne i Norges øverste divisjon.

– Jeg er selvsagt nervøs men alt er opp til oss selv. Vi må reise til Molde og virkelig kjempe, sa Stabæk-trener Toni Ordinas i FotballXtra-studio.

– Men resultatene fra LSK-kampen og Glimt-kampen var virkelig gode resultater for oss, mente Stabæks trener.

Start sjokkåpnet mot LSK
Lillestrøm hadde kniven på strupen mot Start, men fikk den verst tenkelige starten.

Dennis Agyare Antwi snek seg inn ved nærmeste stolpe og sendte allerede nedykksklare Start i ledelsen etter 25. minutter.

Antwi feiret scoringen foran LSK-fansen i etterkant, og fikk gult kort. Men i tumultene som oppstod i etterkant stormen en LSK-supporter banen og klasket til Start-spilleren.

– Han fikk gult kort for å ha provosert LSK-supporterne. Men en tilskuer klasket til ham, og det skal ikke skje, sa TV 2-ekspert Freddy Dos Santos i FotballXtra.

Antwi: – Jeg gjorde en tabbe
– Jeg tror ikke Antwi feiret med vilje foran LSK-fansen, og det er i tråd med reglene at han fikk gult kort. Men han ble klasket til og der kan vaktene på Åråsen få en reaksjon fra NFF, for slike ting skal ikke skje, samtykket Mini Jakobsen.

Antwi forklarte i pauseintervjuet han ikke var klar over at det ikke var lovlig å feire foran motstandernes fans.

– Jeg visste ikke om den nye regelen og bare feiret mitt første mål i Tippeligaen. Det var en tabbe det jeg gjorde, så det har jeg lært av, sa Starts første målscorer.

Etter én times spill utlignet LSK. En dødball ble slått inn i feltet og Tomas Malec headet inn 1-1-scoringen på ekte LSK-vis.

Glimt ille ute mot FKH
I Eirik Hornelands første kamp som hovedtrener i FK Haugesund fikk laget en drømmestart mot nedrykkstruede Bodø/Glimt. William Troost-Ekong sendte FKH i ledelsen etter 35 minutters spill.

Men like før pause utlignet Ole Jørgen Halvorsen med et skudd fra omtrent sju meter.

Ti minutter etter pause ordnet imidlertid Filip Kiss 2-1-ledelse til FKH, og Glimt klarte aldri å reise seg.

Gjenstående kamper for lagene som risikerer nedrykk:

Bodø/Glimt: Viking hjemme, Rosenborg borte

Lillestrøm: Vålerenga borte, Molde hjemme

Stabæk: Molde borte, Start hjemme

Tromsø: Sarpsborg 08 borte, Odd hjemme

Vålerenga: Lillestrøm hjemme, Viking borte