Chelsea ydmyket Manchester United fullstendig i Mourinhos retur

Hazard og resten av Chelsea-stjernene var i storform da gamlesjefen kom på besøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Manchester United 4-0

Se kampsammendrag øverst.

Rundspilt, knust og ydmyket etter alle kunstens regler.

Ex-Chelsea-manager José Mourinhos retur til Stamford Bridge som Manchester United-sjef ble alt annet enn hyggelig for portugiseren, til tross for at han fikk en hyggelig velkomst av John Terry og deler av fansen før kampstart.

Da kampen var i gang viste Antonio Contes Chelsea ingen nåde, mot et Manchester United som så ut som alt annet enn et lag trent av taktikeren José Mourinho.

Allerede etter 30 sekunder hadde Pedro gjort 1-0, og de ugjestmilde vertene ga seg ikke før N'Golo Kanté driblet seg gjennom det svært lite robuste United-forsvaret og satte inn 4-0.

En oppgitt Mourinho kunne ikke annet enn å himle med øynene, mens Conte jublet som en besatt ved siden av.

– Chelsea var knusende overlegne. For et mareritt for José Mourinho. Han har ødelagt festen for mange andre her, men nå fikk han merke det selv. Nå må han hjem og slikke sårene, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampen.

– Chelsea-fansen har fått en ny konge, en ny yndling. Han heter Antonio Conte og sørget for å knuse mannen som har gitt Stamford Bridge så mye glede.

Kritisk til forsvarsfeil

Mourinho hevder at det første baklengsmålet var avgjørende, og at det var marginer som gjorde at klubben ikke kom seg tilbake i kampen.

– Det startet fryktelig, så var vi nær 1-1, og så gjør vi en stor tabbe til. Det samme skjer etter 2-0, 3-0 og 4-0. Når man kommer med en strategi så kan man ikke slippe inn et mål etter et halvt minutt, sier United-manageren.

– I det store og det hele hadde vi kontroll på kampen. Vi gjorde utrolige individuelle forsvarsfeil, det måtte vi betale for.

Seieren betyr at Chelsea klatrer opp på fjerdeplass med 19 poeng, ett poeng bak tettrioen Manchester City, Arsenal og Liverpool á poeng med Tottenham. Samtidig er det blitt en luke ned til Everton og Manchester United som står med henholdsvis 15 og 14.

– Seieren gir oss mye selvtillit. Vi startet godt og vi fortjente å vinne. For fansen og for oss var det en fantastisk ettermiddag, sier Eden Hazard etter kampen.

– Det var en stor kamp og vi har tapt to store kamper denne sesongen mot Liverpool og Arsenal, så det var viktig for fansen å vinne denne.

Dirket opp låsen umiddelbart

Det var forventet at Mourinho ville parkere bussen når han returnerte til Stamford Bridge som Manchester United-manager, lignende det de gjorde da de temmet Liverpool på Anfield mandag.

Men 12 pasninger og 30 sekunder var alt Chelsea trengte for å dirke opp låsen til United-forsvaret.

En pasning i bakrom fra Marcos Alonso lurte Chris Smalling og Daley Blind som hadde vansker med å få motoren i gang. Pedro hadde imidlertid fått opp turtallet og stormet gjennom, rundet keeper og satte ballen enkelt inn i det åpne målet.

– Vi skal hylle Chelsea for det de har gjort. De har vært strålende, men forsvarsspillet til United er syltynt, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

– Alt går galt for Manchester United. Spørsmålet er om det bare er målet som gjør det eller inngangen til kampen. Chelsea er først på alt, og er på forkant hele tiden mens United er på etterskudd både i dueller og annet på banen.

Prøvde, til liten nytte

Det forandret selvsagt dynamikken i kampen umiddelbart, og mens Mourinho iakttok gamleklubbens jubelscener startet taktikkmaskineriet å kverne i topplokket.

Det tok ikke lang tid, nærmere bestemt sju minutter, før de røde djevlene skapte sin første sjanse: Zlatan var suveren i luftrommet, men headingen gikk like over.

Likevel. Det var Chelsea som var det førende laget i egen lekegrind.

Og United-forsvaret var kanskje enda mer porøst enn byrival Citys var mot Southampton. Etter 21 minutter stod det 2-0.

Et hjørnespark fra Hazard ble headet videre av Antonio Valencia før det traff Ander Herrera. Ballen falt perfekt til Gary Cahill, hvis mannmarkerer Chris Smalling var langt unna, som med sedvanlig trykk i fotbørsa hamret ballen i nettaket.

Luiz kunne blitt utvist

Gjestene, og særlig forsvarsspillerne, så ut som de ikke forstod hva som foregikk. Selv om de røde skapte et par sjanser offensivt så det alltid farligere ut når Chelsea angrep.

Diego Costa kunne øket ledelsen til 3-0, men fikk ikke avsluttet skikkelig fra to meters hold.

Kampen jevnet seg ut i spill og sjanser, men temperaturen var høy kanskje særlig eksemplifisert med David Luiz' knottetakling mot Marouane Fellaini. Brasilianeren slapp med gult kort, men var nok trolig over grensen.

– Det er direkte rødt kort i min bok. Knotter i beinet... Det der er stygt, han skal være utvist, sier Simen Stamsø Møller i TV 2s Premier League-studio.

Mye rom for Chelsea

United måtte regruppere i pausen og Luiz-offer Fellaini ble erstattet av ex-Chelsea-spiller Juan Mata.

Det tok ikke lang tid etter avspark i den andre omgangen før Chelsea hadde nettkjenning igjen, men Diego Costa var soleklart i offside før han løftet ballen i mål.

Manchester United tok kontroll over ballen og flyttet laget høyere opp på banen. Det skapte rom for kontringer til Chelsea som defensivt var fornøyd med å ligge lavt og hindre United-spillerne rom i nærheten av målet.

Etter timen var eventyret definitivt ute for Manchester United da Eden Hazard økte til 3-0.

Hazard kombinerte med N'Golo Kanté og Nemanja Matic, United-forsvaret fulgte ikke belgierens løp og Hazard dro av Chris Smalling før han dunket ballen forbi David De Gea.

En lekker scoring og en fortvilet José Mourinho prøvde å oppildne spillerne sine fra sidelinjen med litt halvmotivert klapping og å erstatte Jesse Lingard med Anthony Martial.

Det hjalp ikke nevneverdig. Ti minutter senere stod det 4-0 etter at midtbanesluggeren N'Golo Kanté hadde vist frem ferdigheter som få visste at han hadde. Kanté sendte Smalling på pølseshopping før han enkelt fikk nettkjenning.

Et par krampetrekninger fra Zlatan og Manchester United til tross: De var aldri i nærheten av å true Chelseas seier.