Perfekt start for Deila i Vålerenga: – Tok et langt steg bort fra nedrykk

Vålerenga banket Tromsø på Alfheim og sikret seg et skikkelig pusterom i bunnstriden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tromsø – Vålerenga 0-3:

To og en halv måned tidligere enn planlagt var trenerskiftet i Vålerenga en realitet: Ronny Deila (41) overtok tidligere denne uken som hovedtrener resten av sesongen.

Deila kunne ikke fått en bedre start som trener.

Vålerenga knuste Tromsø 3-0 i skjebnekampen på Alfheim og sikret seg et skikkelig pusterom i bunnstriden.

– I slike kamper er det første målet alltid viktig. Vi fikk et kampbilde vi ikke har hatt på en stund og det ga oss luft under vingene. Mot slutten var vi litt slurvete. I 75 minutter var det meget høy klasse. Jeg føler meg ikke trygg, for vi må ha ett eller to poeng i de siste kampene for å være helt sikre på å redde plassen, oppsummerte Kjetil Rekdal, som nå deler hovedtreneransvaret med Deila, overfor TV 2 Sporten etter kampen.

– Vi visste det kom til å bli en krig, men vi fikk betalt til slutt. Jeg mener at den ene scoringen var min, men den treffer Jonathan der. Uansett så var det deilig med tre poeng, oppsummerte Vålerengas Moa.

To serierunder før slutt ligger Vålerenga på en 11. plass på tabellen med 34 poeng.

– Vålerenga har LSK hjemme og Viking borte i sine to siste kamper, og har nå fått et pusterom foran de to kampene. Vålerenga har bedre målforskjell enn lagene bak seg. De har tatt et langt steg bort fra nedrykk, poengterte TV 2-kommentator Endre Olav Osnes etter Vålerengas sterke seier.

Tromsø ligger svært utsatt til på en 13. plass med kun 30 poeng.

– Tromsø har dårligere målforskjell enn LSK, Stabæk og Bodø/Glimt og har en vanskelig oppgave foran seg. Tromsø har satt seg i en svært vanskelig situasjon nå etter fire strake tap. Det går mot en dramatisk avslutning på sesongen for Tromsø. De har borte mot Sarpsborg i neste kamp, og så hjemme mot Odd, mente kommentatoren.

Forlot stadion etter Zahids scoring
Vålerenga brukte bare tre minutter på å ta ledelsen etter sidebyttet.

Henrik Johansen fikk ballen i god posisjon utenfor 16-meteren. Han dro av en Tromsø-forsvaret og dunket ballen knallhardt i det lengste hjørnet.

Ti minutter senere scoret Vålerenga igjen.

Moa, som var tilbake etter karantene, fikk ballen i feltet, og via Jonatan Tollås Nation satte de ballen i mål fra kloss hold og doblet Vålerengas ledelse.

I det 65. minutt punkterte Vålerenga kampen fullstendig.

Ghayas Zahid fikk to sjanser i god posisjon på feltet fra Daniel Fredheim Holm. På den første avslutningen måtte Tromsøs keeper gi retur, og Zahid scoret på returen fra sin egen avslutning. Etter Zahids scoring begynte publikum å forlate Alfheim Stadion.

– Ikke et fyrverkeri av en fotballkamp
Vålerenga skapte de første sjansene i første omgang, men Tromsø forsvarte seg utmerket.

Den første omgangen i kulden på Alfheim endte 0-0.

– De første 45 minuttene ble ikke et fyrverkeri av en fotballkamp, men det var spennende. Ikke minst med tanke på den situasjonen begge lagene har satt seg i nå. Begge risikerer å rykke ned, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

– Det ble mye forsvarsspill for Tromsø. Vålerenga hadde ballen mest, men de klarte ikke å bryte ned Tromsøs forsvarsmur, oppsummerte kommentatoren.

Deila ledet Vålerenga i første kamp
Ronny Deila ledet Vålerenga i sin første kamp som hovedtrener. Han overtok tidligere enn antatt for Kjetil Rekdal, som blir sportsdirektør, tidligere i uken.

Deila gjorde to endringer siden sist. Sander Berge (skade) og Robert Lundström er ute. Kjetil Wæhler (skadefri) og Moa Abdellaoue (tilbake etter karantene) var tilbake i startoppstillingen i den livsviktige bunnkampen mot Tromsø.

Slik startet lagene:

Tromsø (4-3-3): Loncaric - Norbye, Wangberg, Gundersen, Antonsen - Åsen, Landu Landu, Jenssen - Andersen, Espejord, Lehne Olsen.

Vålerenga (4-3-3): Sandberg - Larsen, Tollås, Wæhler, Lindkvist - Zahid, Grindheim, Lekven - Juklerød, Abdellaoue, Johansen.

Dommer: Tom Harald Hagen