SEKUNDER OM Å GJØRE: Aleksander Aamodt Kilde kommer susende ned storslalåmløypa med en funksjonær i veien. FOTO: Skjermdump NRK
SEKUNDER OM Å GJØRE: Aleksander Aamodt Kilde kommer susende ned storslalåmløypa med en funksjonær i veien. FOTO: Skjermdump NRK

Kilde nær kollisjon: – Kom deg ut av løypa!

Nesten-ulykke for Aleksander Aamodt Kilde da alpintsesongen startet med storslalåm i Sölden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble dramatisk da herrealpinistene sesongåpnet med storslalåm i østerrikske Sölden.

Da Aleksander Aamodt Kilde nærmet seg slutten av løypen i den første omgangen var han faretruende nær å kjøre ned en funksjonær som var rett foran ham i løypen.

– Kom deg ut av løypa, det er helt krise, sa NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

Funksjonæren så at Aamodt Kilde kom bak ham og sklei rolig ut til siden før den norske alpinisten kom susende, og krisen var avverget.

– Når du er i konkurransemodus har du veldig tunnelsyn. Man er veldig fokusert, har god oversikt og får med seg nesten alt. Hadde han vært i veien måtte jeg enten kjørt rundt ham eller over ham, sa Kilde til NRK etter omgangen.

– Jeg så ham, men han flytta seg heldigvis tidsnok. Ellers hadde jeg tatt han med skulderen.

Aamodt Kilde ble nummer 28 i den første omgangen, og kjørte seg opp fem plasser i den andre omgangen. Dermed endte han på 23.plass.

Henrik Kristoffersen ble beste nordmann på niendeplass, mens Leif Kristian Haugen ble nummer 18. Kjetil Jansrud kjørte ut i andre omgang. Han lå på 20.plass etter den første omgangen.

Kristoffersen var alt annet enn fornøyd med egen prestasjon.

– Jeg hater denne bakken med glede. Det er for dårlig det er ikke noe mer å si om det, sier han til NRK.