ANNONSØRINNHOLD:

Gir Tilbake: Gulset bruker pengene på barnefotballen

Gulset IF ble den femte vinneren av 50.000 kroner fra årets Gir Tilbake-prosjekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med Gir Tilbake-prosjektet skal Canal Digital og TV 2 sammen med utvalgte eliteserieklubber dele ut prosjektstøtte til klubber rundt om i landet.

Vinnerklubben fra Telemark ble Gulset IF. Leder for fotballgruppen Einar Sanni forteller at pengene kommer godt med.

– De kommer til å gå til barnefotballen, slik at vi får nyere utstyr i de minste klassene, forteller han.

Sendte søknad på rim

Kenneth Tjønndal Pettersen, kommunikasjonsdirektør i Canal Digital og juryformann for Gir Tilbake-prosjektet, forteller at det kom inn rundt 40 søknader fra Telemark fotballkrets.

– Gulset ble valgt som vinner fordi dette er en fotballklubb som er veldig viktig for barna i et nærmiljøet. Klubben trenger sårt nytt treningsutstyr for barna, men mangler penger. Gulset søkte om midler til hekker, frisparkmur, vant til barnefotball og skytevegg, og søknaden var formidlet på en sjarmerende måte gjennom et rim.

Slik starter søknaden fra Gulset:

”Det er så fullt på banen her oppi Gulset by.
Med Gulset-drakt på kroppen blir poden stolt og kry!
Men hvor skal alle være når kamp og trening skjer?
Vi må nok ha en bane til, de små fortjener mer”

– På tross av mange utfordringer og til dels krevende arbeidsforhold har klubben opp gjennom årene fostret opp mange eliteseriespillere, fortsetter Tjønndal Pettersen.

– I dag er det faktisk hele fem aktive eliteseriespillere som i barndommen har spilt i Gulset.

En jury bestående av Odd Ballklubb, Norsk Toppfotball, Telemark Fotballkrets og Canal Digital har følgende begrunnelse for valg av vinner:

«Klubben tilhører den bydelen i Skien som har fostret flest spillere til A-laget på Odd. På tross av at vinneren er en stor breddeklubb som betyr mye for lokalmiljøet, så har de få sponsorer og mangler økonomi til å anskaffe nytt treningsutstyr. En enstemmig jury ønsker å heve kvaliteten på treningshverdagen til barn og ungdom i en klubb hvor breddefotballen står i sentrum. 50 000 kroner fra Canal Digital tildeles Gulset Fotball.»

Siste utdeling med TV 2

Gulset IF var siste vinner av 50.000 kroner hvor TV 2 er med. Tjønndal Pettersen sier han er veldig fornøyd med årets Gir Tilbake-prosjekt.

– For oss som hovedsponsor av Eliteserien er det viktig å støtte barne- og ungdomsfotballen. Det er her hvor vi skaper morgendagens elitespillere. Gjennom flere år med samfunnsprosjektet Gir Tilbake har vi fått gleden av å støtte og realisere flere hundre prosjekter for barn over hele landet.

Han sier også at de har hatt rekordmange søknader i år.

– Det er fantastisk å se den gleden som er hos både barn og trenere når de mottar sjekken og vi ser hvordan midlene brukes for å realisere små og store hverdagsdrømmer som bidrar til å utgjøre en forskjell i treningshverdagen.

Tidligere i år har SK Trane fra Hordaland, Valldal IL fra Sunnmøre, U & IL Glimt fra Trøndelag og FK Vigør fra Sørlandet blitt tildelt prosjektstøtte.