Det er klart for TV 2 Sumo-premiere på Telenorligaen søndag ettermiddag.
Det er klart for TV 2 Sumo-premiere på Telenorligaen søndag ettermiddag. Foto: Tor-Steinar Nastad Tangedal (Gamer.no)

Drama i Telenorligaen: Lag sparket fire av fem spillere

Søndag er det spennende premiere for Telenorligaen på TV 2 Sumo, men oppladningen har vært dramatisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AV: Magnus Shetelig (Gamer.no)

Med to runder igjen av League of Legends i Telenorligaen er tabellsituasjonen fremdeles åpen. Riddle og nDurance troner på toppen et godt stykke foran de andre. Det er kun fire poeng som skiller tabelljumbo Oslo Lions og Eclipse EK på tredjeplassen, og det er stor spenning rundt hvilke to lag som tar de siste plassene i sluttspillet.

Den norske scenen har den siste uken vært preget av situasjonen hos regjerende seriemester nDurance, som sparket fire av fem spillere etter en omdiskutert episode. Helgens oppgjør står mellom nyopprykkede Eclipse EK og Celestial Gaming, som begge har blitt preget av denne situasjonen.

Se Telenorligaen GRATIS på TV 2 Sumo, fra klokken 18:00 søndag!

Eclipse EK ble tippet på nedrykksplass foran sesongen av Gamer.no, men har overrasket mange med sin gode arbeidsmoral. Dette resulterte i deres første seier mot Oslo Lions før høstferien, etter å ha spilt uavgjort tre runder på rad. Eclipse ligger foreløpig på tredjeplass etter fire spilte runder. Lagets eier og trener Bjørn-Vegar Hansen er oppgitt over nDurance-situasjonen.

– Det er en veldig uheldig situasjon. Hvis nDurance mener de sparket laget alene på grunn av Ragnarök (turnering som kårer det beste nordiske laget, journ. anm.) så er det helt feil i denne saken ikke å ha kontrakter med spillerne hvor det klart og tydelig står de skal spille Ragnarök, forteller Hansen til Gamer.no.

Bjørn-Vegar Hansen i Eclipse EK mener det er et holdningsproblem blant visse spillere i ligaen.

– Det er også forkastelig å sparke spillerne når de ene og alene har gitt dem posisjonen de er i angående ligaposisjon og eventuelle premier, legger han til.

Hansen er klar på at Eclipse ikke ønsket å bryte opp laget for å erverve én eller flere av de sparkede nDurance-spillerne.

– Vi fikk tilbud fra en av spillerne som ville spille for oss, og vi svarte blankt nei. Vi er en god sammensveiset gjeng som har trent 4-5 ganger i uken siden midten av august. Vi ønsker å avslutte sesongen med egne prestasjoner og hardt arbeid gjennom flere måneder slik at vi kan være stolte av oss selv og hverandre uansett hvilket resultat vi ender opp med når vi nærmer oss sesongslutt.

Laget har fått mye skryt for deres dedikasjon. Treneren mener at flere spillere i ligaen har et holdningsproblem på denne fronten.

– Vi ønsker å bevise for oss selv og til alle andre at vi fortjener å være med i 1. divisjon. Flere av veteranene i ligaen velger å ikke trene så mye som de kanskje kunne, og samtidig se ned på nye navn de ikke har hørt om fra før. Da er det rom for oss å utnytte dette, og kanskje overraske dem. Det er et stort holdningsproblem angående treningsmengde og hvor seriøst folk tar ligaen. Vi ønsker å være et forbilde for gamle og nye lag i sesongene fremover.

Søndagens TV 2 Sumo-sendte kamp blir avgjørende for lagets sjanser til å nå sluttspillet. Trener Hansen forventer et spennende oppgjør.

– Vi ønsker selvfølgelig å vinne 2–0. Da er vi praktisk talt sikret å delta i sluttspillet, men vi vet også at Celestial har flere gode spillere som fortjener vår respekt. Vi forventer en jevn kamp som kan gå begge veier, avslutter han.

Har spilt for Celestial i over to år

Eclipse som klubb har kun eksistert i et par måneder. På søndag møter de en motstander som har vært med i «gamet» en stund, nemlig Celestial Gaming. Lagets Mid Lane-spiller Sebastian «Boffen» Gsell har spilt på CG i over to år, og har deltatt i sluttspillet i Telenorligaen med laget to ganger tidligere. I likhet med Eclipse sin trener er «Boffen» også oppgitt over dramaet i nDurance.

– Det er en vanskelig og kjip situasjon, som jeg er ganske sikker på at kunne blitt håndtert bedre. Det er også veldig synd med tanke på at lagene i ligaen nå forandrer seg, og dette kan påvirke sluttspillet, spesielt for oss i Celestial, som ender opp med å møte spillerne i nDurance to ganger i løpet av sesongen (spillerne som ble sparket har blitt med i Sprutnoobs Gaming, som CG møter i siste serierunde, journ. anm.).»

Både Gsell og hans lagkamerat Jakob William «Jubel» Andresen har spilt under organisasjonen i over to år. Han forteller hvorfor de har valgt å bli i samme klubb så lenge.

– Mine lagkamerater og laglederen er det som gjør at jeg liker Celestial. Vi har også som regel nådd sluttspillet i Telenorligaen, og vi har prestert godt på flere LAN.

– Jeg er jo et konkurransemenneske og jeg liker å vinne, men jeg synes også det er viktig å spille på et lag der du trives med en lagleder som er flink og som klarer å følge opp laget.

– Savner du mer lojalitet blant norske lag og spillere?

– Lojalitet og seriøsitet er selvsagt viktig hvis vi vil at e-sporten skal vokse.

Glad for at sendingene er tilbake

Lagkamerat «Jubel» stilte seg kritisk til ligaens beslutning om å slutte med offisielle sendinger av kampene i et intervju med Gamer.no i september. Gsell er glad for at det nå er inngått et samarbeid med TV 2, som skal sende tre kamper hver runde på TV 2 Sumo.

– Jeg tror det definitivt vil hjelpe på «hypen», og på motivasjonen til spillerne. Personlig gikk motivasjonen min veldig opp. Det er mye morsommere å kunne spille og eventuelt prestere bra på en strømmet kamp med kommentatorer og publikum, ikke bare en tilfeldig kamp på nett som ingen bryr seg om.

– Det er synd at Telenorligaen stoppet med sine sendinger, men jeg er glad de er tilbake nå for fullt. Det føltes en stund som om den norske e-sporten egentlig bare tok et skritt tilbake, og det er absolutt ikke det man vil se når vi allerede er så langt bak andre land som for eksempel Sverige, utdyper han.

Han tror seerne kan forvente seg en spennende kamp på søndag.

– Jeg tror det blir en bra kamp. Hvor gode vi er i forhold til hverandre er vanskelig å si med tanke på at vi ikke har spilt mot de tidligere. Vi er i hvert fall klar over at dette er en viktig kamp for oss, og at vi må slå de for å kunne komme til sluttspillet, avslutter han.

Dette League of Legends-oppgjøret, samt kamper i Overwatch og Counter-Strike, ser du gratis på TV 2 Sumo fra søndag kveld klokken 18:00!