Fotballryktene: – Rooney kan bli verdens best betalte om han forlater Manchester United

Og Jürgen Klopp ringte agenten til Serie A-stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For noen år siden så ville det blitt omtalt som «Super-Søndag» når en kamp mellom Chelsea og Manchester United sto på programmet.

Men etter forrige sesong, så er det som tidligere var en tittelkamp, nå en kamp mellom to sovende storheter.

Og de som har sovet lengst er Manchester United. Klubben har verdens dyreste spillerstall, men har bare klart å dra i land en seier på sine fem siste kamper i Premier League. Da er det ikke rart at Jose Mourinho begynner å bli grinete. Den humørsyke portugiseren har nå vendt blikket mot hjemlandet for å finne forsterkninger. Siden Cristiano Ronaldo ble hentet fra Sporting Lisboa i sin tid, så har de røde djevlene forsøkt å gjenskape den suksessen noen ganger. Nani ble hentet fra samme klubb og ble en noenlunde suksess. Bebe kom fra Benfica, og kan vel neppe sies å ha satt fyr på Old Trafford. Derfor velger Mourinho det trygge og ser til Sporting igjen. Og den han vil ha er vingen Gelson Martins. Daily Mirror skriver at Mourinho vil hente unggutten neste sommer, men sliter med å bruke en halv milliard på en urutinert guttunge. For det er utkjøpsklausulen som Sporting Lisboa har fått inn i kontrakten hans.

En som ser ut til ikke å være i Mourinhos langtidsplaner er Wayne Rooney. Veteranen startet sesongen som kaptein både for Manchester United og England, men etter at motgangen begynte å komme, forsvant han lenger og lenger ut på benken. Men en som ikke har gitt Rooney opp er tidligere landslagssjef for England Sven-Göran Eriksson. Svensken er nå trener for kinesiske Shanghai SIPG og har ganske så fri økonomiske tøyler. Han vet at han må grave dypt i lommeboken for å få Rooney til å ofre alle sine sportslige ambisjoner og heller ta en lukrativ pensjon i østen. Og ifølge Daily Mirror har han nå lagt frem et tilbud om fem millioner kroner i uken til 31-åringen.

Etter å ha sett hvordan Eric Bailly har tatt overgangen til Premier League uten problemer, vurderer nå Mourinho å finne en partner i midtforsvaret for ham fra samme marked. For Daily Mirror skriver at Manchester United nå følger Atletico Madrids forsvarsspiller Jose Gimenez tett. Men også Arsenal er interessert i den unge uruguayaneren.

Selv om The Gunners nå har økonomiske muskler til å finne ferdig utviklede spillere, så klarer ikke Arsene Wenger helt å gi opp sine ambisjoner om å gjøre Arsenal selvforsynt med verdensstjerner. Nå skriver All Nigeria Soccer at Arsenal ønsker å hente Lateef Omidji Jr fra FC Dordrecht. Angriperen er regnet som et av de aller største fotballtalentene i Nederland, og er ønsket av Barcelona, Real Madrid, PSV Eindhoven, Ajax og Feyenoord. Men siden han bare er tolv år gammel, så må ting legges til rette for hele familien. Og der har Arsenal en liten fordel. For med et godt organisert damelag, så har de et også et tilbud til storesøster Sophia, som spiller for Nigerias U20-landslag.

Liverpool hadde noen minutter på tabelltoppen lørdag, og håpet til de røde er at det skal bli flere i løpet av sesongen. Og et ledd i den planen skal være å hente Lorenzo Insigne fra Napoli. Den italienske landslagsvingen er ikke fornøyd med lønnen han får i Serie A-klubben og ønsker seg bort. Overfor RAI Sport hevder fotballeksperten Ciro Venerato å vite at Jürgen Klopp allerede har ringt Insignes agent for å lufte tanken om en overgang i januar. Et lite hinder for Liverpool er Napoli-president Aurelio De Laurentis, som har bestemt seg for at Insigne ikke får gå for under 450 millioner kroner. Og De Laurentis har historisk sett vist seg å være en kar som heller lar en stjerne gå kontraktstiden ut enn å fire på kravene. Insignes nåværende kontrakt løper til 2019.

Det skjer ting hos byrival Everton også. For Gareth Barry blir ikke yngre. Midtbanespilleren kan passere Ryan Giggs som den med flest kamper i Premier League gjennom historien dersom han spiller resten av kampene denne sesongen. Men han vil være 36 år før neste sesong starter, og Ronald Koeman er derfor begynt å se seg om etter en erstatter. Daily Mirror skriver at Koeman har sett seg ut sin landsmann Kevin Strootman. Roma-spilleren har slitt voldsomt med skader de siste årene, men Koeman er sikker på at 26-åringen kan få en ny vår på Goodison Park.

Men han skal få slite med å holde Romelu Lukaku i klubben i nok en sesong. Nå er Bayern München på banen og skal være villig til å legge hele 650 millioner kroner på bordet for den belgiske kraftspissen, skriver The Sun.

Men klubben det trolig kommer til å bli de største omveltningene i er Manchester City. Pep Guardiola har nå bekreftet at Sergio Agüero står fritt til å velge når han vil forlate klubben. Han vil ikke hindre argentineren i å gå dersom han ønsker det. Og Daily Express kan fortelle at han allerede har bestemt seg for å hente Pierre-Emerick Aubameyang fra Borussia Dortmund i januar, og umiddelbart satse på gaboneseren som sitt førstevalg som spiss.

Og Aubameyang skal fores av en gammel kjenning av Guardiola. For det var han som klarte å lokke Cesc Fabregas fra Arsenal og hjem til Barcelona. Nå håper han at 29-åringen kan være løsningen på Citys manglende kreativitet i det sentrale midtbaneleddet. Han vil tilby Chelsea 200 millioner kroner for Fabregas i januar, og vil gi ham en lønnsøkning i forhold til hva han tjener i på Stamford Bridge. I tillegg lokker han med en fremtidig overgang til søsterklubben New York City når tempoet blir for høyt i Premier League, skriver The Sun.