– Zlatan nærmer seg pensjonisttilværelsen og bør vrakes mot Chelsea

Ekspertene tror José Mourinho ikke får et hyggelig gjensyn med Stamford Bridge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chelsea – Manchester United på TV 2 Premium og TV 2 Sumo søndag kl. 17.00

Zlatan Ibrahimovic har gått målløs av banen i sine fem siste kamper i Premier League.

Nå mener fotballeksperten og den tidligere Liverpool-spissen Stan Collymore at José Mourinho bør vrake svensken fra startoppstillingen i søndagens storkamp mot Chelsea.

– José Mourinho har allerede henvist Wayne Rooney til benken, og nå er det på tide å vurdere å sette en annen stjerne der. Han bør sette Zlatan Ibrahimovic på benken, skriver Collymore i sin faste spalte i The Daily Mirror.

– Fansen har rett til å kreve mer
Han mener Zlatan ikke har overbevist etter overgangen fra PSG i sommer.

– Det finnes minst et dusin spillere i Manchester United som tjener mellom 30 millioner og 100 millioner kroner i året, så fansen har rett til å kreve mer. Derfor mener jeg at tiden nå er inne for Mourinho til å se etter andre alternativ på topp enn Zlatan, utdyper fotballeksperten.

– Mange mener at den entusiasmen Zlatan spilte med i sesongstarten har forvunnet, og at pensjonisttilværelsen venter for den svenske gigantspissen. Selv om Ibrahimovic har et stor navn, bør det ikke garantere deg en plass i startoppstillingen i en storklubb som Manchester United, forklarer han.

– Mourinho vil spille som mot Liverpool
Sky Sports-ekspert Phil Thompson mener Chelsea er storfavoritter før oppgjøret mot Manchester United.

– Jeg tror at Mourinho vil gå til kampen med samme inngang som mot Liverpool. Men, jeg tror ikke Mourinho vil slippe unna med kampplanen igjen. Det fungerte mot Liverpool, men å få den samme kampplanen til å fungere igjen blir vanskelig når motstanderlaget vet hva de kan forvente, sier Thompson til Sky Sports News.

Heller ikke ekspertkollega Matt Le Tissier tror José Mourinho vil lykkes med å lede Manchester United til seier mot gamleklubben.

– Men alt avhenger av hvilken inngang Mourinho velger til kampen. Om han avgjør at han vil reise til Stamford Bridge og vinne, så kan det bli en åpen kamp. Mourinho kan overraske med sin taktiske plan og kanskje gå for en 4-4-2-formasjon. Da blir det en helt annen kamp enn det folk forventer, poengterer Le Tissier.

– Mourinho vet at laget ikke er godt nok
Sky Sports’ Paul Merson mener Manchester United rett og slett ikke er gode nok til å vinne på Stamford Bridge.

– Jeg tror også Chelsea vinner. Mange kritiserte Manchester United etter kampen mot Liverpool, men hva forventet de? Dette er ikke Manchester United på slutten av 1990-tallet. Dette er Manchester United i nåtid. Det er ikke det at fotballen har endret seg så mye, det handler om at United rett og slett ikke har et godt nok lag, slår Merson fast.

Den tidligere Arsenal-stjernen tror Mourinho er klar over at dagens Manchester United-tropp ikke er satt riktig nok sammen.

– Jeg mener miksen i troppen ikke er god nok for øyeblikket. Det tror jeg Mourinho vet. Derfor tror jeg at han vil sette sammen laget slik at de ikke taper, 100 prosent likt det han gjorde mot Liverpool, konkluderer Merson.