Brann festet grepet om sølvet: – De kunne ikke gjort det bedre

Brann stormer mot sølvmedaljen i Tippeligaen etter å ha slått medaljerival Molde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann – Molde 2-1 (1-1):

Brann festet grepet om sølvmedaljen i Tippeligaen etter å ha slått Molde 2-1 lørdag kveld.

Se kampsammendrag øverst!

Steffen Lie Skålevik scoret begge målene for Brann. Petter Strand scoret Moldes mål.

– Det ble tungt på slutten og det var en tøff kamp. Men vi hadde kontroll og spilte en veldig god kamp. Vi er gode når vi leder. Vi har ikke sikret medaljen enda, men vinner vi neste helg så tror jeg medaljen er i boks. Slår vi Start så har vi det, mente Branns tomålsscorer Steffen Lie Skålevik til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Brann-trener Lars Arne Nilsen deler den oppfatningen.

– Det var en tøff kamp, men vi tok seieren. Vi har hatt fokus på det defensive, men vi vil også angripe og underholde publikum. Nå er vi veldig nær medalje og det er fantastisk for oss. Hvis vi slår Start neste helg så er vi veldig, veldig nære, sa Branns suksesstrener til TV 2 Sporten.

Etter seieren beholder Brann sølvplassen og står nå med 48 poeng. Det er tre poeng mer enn tabelltreer Odd, som har én kamp mindre spilt.

– Brann gjør det veldig vanskelig for rivalene å hente dem igjen nå. Bedre enn dette kunne Brann ikke gjort det. For det er ikke uten grunn av Brann har klart å vippe kampene i sitt favør på hjemmebane. De lå veldig kompakt med laget sitt gjennom hele kampen, mente TV 2-ekspert Freddy Dos Santos etter Branns sterke seier mot medaljejagende Molde.

Molde ligger på en femteplass på tabellen med 42 poeng etter 28 spilte kamper. De har to poeng opp til Odd på tredjeplass.

– Det ble marginalt. Vi var forberedt på at Skålevik skulle spille, men det var ikke godt nok forsvarsspill av oss i forkant av scoringene til Skålevik. Stemningen i garderoben var dårlig. Det var en helt jevnt fotballkamp, men kanskje vi ikke fortjente å ta med oss ett poeng. Vi har to kamper igjen og vi skal gjøre det beste vi kan. Vi setter oss ned og heier på RBK nå mot Odd, og får vi hjelp fra Trøndelag så kan vi ta bronsemedaljen, oppsummerte Moldes trener Ole Gunnar Solskjær overfor TV 2 Sporten etter kampslutt.

Kjempetreff og helfrekk lobb
Brann hadde overtaket store deler av de første 45 minuttene i sin egen storstue.

Men det var Molde som scoret først.

Etter 35 minutter smalt Petter Strand til fra omlag 18 meter, og ballen føk inn i mål.

Scoringen var Strands fjerde i Tippeligaen hittil i sesongen.

– Molde tok ledelsen etter et kjempetreff av Strand. Piotr Leciejewski kunne kanskje tatt skuddet, for selv om Strand fikk godt treff kom scoringen i keeperhjørnet, sa TV 2-ekspert Freddy Dos Santos etter scoringen.

Fem minutter senere slo imidlertid Brann tilbake. Steffen Lie Skålevik lobbet perfekt over Ethan Horvath i Moldes mål etter slurv av Vegard Forren i de bakre rekker.

– Han kom fri og lobbet inn til 1-1. Skålevik gjorde alt rett, men Vegard Forren feilberegnet i forkant der. Det var en vakker, vakker avslutning, sa Dos Santso om Branns 1-1-mål.

De to vakre scoringene sørget for at lagene gikk til pause med 1-1.

– Det var en tøff kamp. Det er få som tar poeng her, sa Petter Strand.

– De var litt rufsete bak der, så det var fint å få utnyttet det, sa Branns målscorer Skålevik i pausen.

– Genialt valg
I det 57. minutt presenterte Skålevik seg igjen.

Brann snappet ballen på midstreken, og Fredrik Haugen fant Skålevik med en strålende pasning over Molde-forsvaret. Alene med keeper gjorde Skålevik ingen feil og sendte Brann opp i 2-1-ledelse.

– Skålevik har scoret begge to for Brann. Lars Arne Nilsen lurte på hvem han skulle velge som spiss, og valgte til slutt Skålevik. Valget til Nilsen var rett og slett genialt, mente TV 2-kommentator Harald Bredeli.

Molde jaktet på utligningen, uten å lykkes. Oppgjøret på Brann Stadion endte 2-1.

Slik startet lagene:

Brann (4-3-3) Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Jonas Grønner, Vadim Demidov (k), Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen. Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Daniel Braaten, Steffen Skålevik, Deyer Vega.

Molde (4-4-2): Ethan Horvath - Christoffer Remmer, Ruben Gabrielsen, Vegard Forren, Per-Egil Flo - Knut Olav Rindarøy, Fredrik Aursnes, Babacar Sarr, Petter Strand - Thomas Amang, Bjørn Sigurdarson.

Dommer: Svein Oddvar Moen.