Boro stoppet Arsenals seiersrekke

Victor Valdés holdt nullen borte mot Arsenal på Emirates. Dermed stoppet Arsenals seiersrekke på seks kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal - Middlesbrough 0-0

Middlesbrough hadde tre gigantmuligheter i løpet av ett minutt i første omgang, men glitrende keeperspill fra Petr Cech gjorde at det likevel var målløst ved pause.

Etter hvilen var det Middlesbrough-keeper Victor Valdés som oftest måtte i aksjon. Gang på gang hindret han sin tidligere Barca-kollega Alexis Sánchez.

Helt på tampen trodde Mesut Özil at han avgjorde kampen for vertene, men tyskeren ble helt korrekt avvinket for offside.

Dermed ble det et skuffende poengtap på Arséne Wengers 67-årsdag, selv om London-klubben topper tabellen med én kamp mer spilt enn Manchester City.

– Det var et fullt fortjent poeng til Middlesbrough. Det er nok en deilig følelse å få med seg poeng fra løvens hule, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Petr Cech hadde en strålende førsteomgang, og til tross for Arsenal-presset på slutten mener han at resultatet var rettferdig.

– De hadde flust av sjanser, så det var vel fortjent at det endte uavgjort til slutt, sier Petr Cech.

Boro-sjef Aitor Karanka var svært fornøyd etter å ha fått med seg ett poeng fra London.

– Det var en fantastisk prestasjon av oss. Vi viste igjen at vi kan spille jevnt mot de aller beste lagene i ligaen, sier Aitor Karanka.

Arséne Wenger fikk ikke den bursdagsfeiringen han hadde håpet på.

– Jeg kan i alle fall ta en drink på bursdagen min. Når man vinner fortjener man det, hvis man ikke vinner så trenger man det, sier franskmannen spøkefullt etter kampen.

– Det var en vanskelig kamp. Vi hadde mye ballbesittelse, men vi manglet litt kreativitet på den siste tredjedelen. Det var mange slitne bein på slutten, sier jubilanten Arséne Wenger.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken.

Slik var kampen
Det var hjemmelaget som kom klart best i gang på Emirates. Mesut Özil ropte på straffe etter 15 minutter, da han gikk i bakken etter en duell med Marten de Roon. Straffe ble det ikke, noe som så ut til å være en korrekt avgjørelse.

Men så fikk plutselig Middlesbrough tre gigantsjanser på rad. Først bommet lynraske Adama Traoré alene med Petr Cech. Returen falt i beina til Alvaro Negredo, men spissens skudd ble også reddet av keeperstjernen. Like etter fikk gjestene frispark rett utenfor sekstenmeteren. Gaston Ramírez klinket til, men skuddet smalt i treverket. Også denne gang endte returen opp hos Negredo, men spanjolen rakk knapt å reagere da ballen smalt i hodet hans.

Midtveis i omgangen var det Arsenal og Alexis Sánchez som fikk muligheten fra et farlig frispark. Chileneren løften ballen over muren, men hans tidligere Barcelona-kollega Victor Valdés fikk reddet.

Etter 32 minutter måtte Cech i aksjon igjen. Traoré driblet seg fri på siden og slo et strålende innlegg til Negredo, som stusset ballen videre til Ramírez på bakerste stang. Uruguayaneren fikk headet mot mål, men Cech reddet igjen på mesterlig vis.

Dermed gikk lagene utrolig nok til pause uten scoringer i London, mye takket være Arsenals tsjekkiske keeper.

Andre omgang
Arsenal viste bedre takter etter hvilen. Valdés rotet da han skulle ut i feltet og plukke ned ballen. Spanjolen kolliderte med to lagkamerater, og Sánchez la ballen inn foran det åpne buret, men Koscielny klarte ikke å få hodet på ballen.

Kort tid senere prøvde Sánchez seg igjen på et frispark, men denne gang gikk forsøket like utenfor stolpen. Like etter prøvde chileneren seg med et skudd fra 20 meter, men igjen ble han hindret av sin tidligere lagkamerat.

Etter 58 minutter viste Traoré igjen frem sin vanvittige toppfart. Vingen sprintet fra Arsenal-forsvaret, men avslutningen fra skrått hold fikk Cech slått til et hjørnespark.

– Dette er en spiller som kommer til å gjøre livet surt for mange forsvarsspillere i Premier League, sa Brede Hangeland om den spanske lynvingen.

Midtveis i omgangen rotet Shkodran Mustafi det skikkelig til. Helt upresset slo tyskeren en stygg feilpasning rett i beina til Ramírez. Boro-angriperen satte fart mot Mustafi, men stopperen måtte ty til ulovlige midler for å stoppe angriperen. Dommer Mike Dean valgte å gi det gule kortet til Arsenal-forsvareren.

I det 66. minutt fikk Sánchez en gyllen mulighet til å score kampens første. Theo Walcott fant chileneren med en smart pasning, men Valdés reddet også dette forsøket.

Og Arsenal-presset fortsatte, men Victor Valdés hadde stort sett full kontroll på alle forsøk som fant veien mot mål.

To minutter før fulltid fikk gjestene muligheten til å stikke av med alle poengene. Traoré spilte fri Negredo, men Koscielny kastet seg inn og stoppet spanjolen i siste sekund. En strålende takling av Arsenal-kapteinen.

Etter 93 spilte minutter trodde Arsenal-fansen at de endelig kunne slippe jubelen løs, men Mesut Özil var i offside da han styrte Chamberlains skudd i mål. Assistentdommeren gjorde helt riktig da han vinket med flagget.

Slik stilte lagene:

Arsenal: Cech; Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal; Coquelin, Elneny; Walcott, Özil, Iwobi; Sánchez.

M'boro: Valdés; Barragán, Ayala, Gibson, Friend; de Roon, Forshaw, Clayton; Traoré, Negredo, Ramírez.