Deila tar over VIF med umiddelbar virkning

Påtroppende Vålerenga-trener Ronny Deila leder laget allerede søndag mot Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ronny Deila skulle egentlig ikke ta over treneransvaret i Vålerenga før etter sesongen, men nå bekrefter klubbens nåværende trener Kjetil Rekdal at Deila er på plass i trenerstolen allerede søndag når Vålerenga gjester Tromsø.

– Jeg kommer til å være der, men Ronny vil være den som leder kampen, sier Rekdal til TV 2.

Den tidligere Strømsgodset- og Celtic-manageren har i en periode vært aktiv på klubbens treningsfelt, men nå blir Deila også sjef i kamp.

– Jeg tror det er viktig å være enda mer engasjert, og da kan vi ikke ha for mange stemmer slik at det blir for mange å forholde seg til. Jeg hadde treninger både forrige uke og denne uken, og da er det helt naturlig at det blir mer og mer, sier Deila til TV 2.

Deila var tilstede som observatør da Rekdal ledet laget til 1-1 hjemme mot Stabæk forrige runde. I Tromsø er det Deilas tur til å ta styring fra benken, en endring Rekdal har vært forberedt på.

– Jeg var jo med å hente Ronny (Deila) til klubben i sommer, så jeg har vært innstilt på og forberedt på at han skal ta over. Det kommer ikke vil å være rart for meg. Nå tar jeg media og han laget, sier Rekdal.

Vålerenga kjemper for eksistensen i Tippeligaen. Med tre kamper igjen å spille, skiller det bare tre poeng mellom de fem lagene foran Start, som allerede har rykket ned.

– Vi kan grave oss ned og synes synd på oss selv, men det kommer vi ingen vei med. Vi trenger humør, energi og tro. Det har vi og det kommer til å bli viktig i de tre siste kampene, sier Deila.

Tromsø-Vålerenga ser du direkte på TV 2 Sport Premium 4 søndag kl. 15.30.

Har du fått med deg disse klippene?

Vis mer