– Jeg reiser heller tilbake til Spania enn å endre spillestil

Manchester City er inne i en tung periode, men Pep Guardiola vil ikke høre snakk om å endre spillestil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ygPep Guardiola har nesten utelukkende høstet lovord etter sin inntreden som Manchester City-manager i sommer. På de seks første ligakampene stod de lyseblå med seks seirer og 18 poeng. Man snakket om seiersrekker og rekorder, og mange tenkte at spenningen i Premier League allerede var over.

Men etter et skuffende uavgjortresultat borte mot Celtic i Mesterligaen, sa det plutselig stopp.

Ytterligere to kamper uten seier i Premier League ble toppet av et ydmykende tap for Guardiolas tidligere arbeidsgiver Barcelona i midtuken.

Se hvordan Tottenham stoppet Manchester City i videovinduet øverst!

Det har fått vinden i britisk presse til å snu. Spanjolen er nå inne i en av sine vanskeligste perioder som manager, og flere røster stiller seg tvilende til om den meritterte managerens fotballfilosofi fungerer i Manchester City.

– Det er jeg som står ansvarlig for hva som skjedde på onsdag mot Barcelona. Når man taper 0-4 så våkner kritikerne, men det er noe vi har lagt bak oss nå, sier han ifølge The Daily Mail.

Skulle det bli poengtap i hjemmekampen mot Southampton søndag, vil Guardiola sette ny personlig rekord i antall kamper uten seier. Aldri har 45-åringen gått fem kamper på rad uten en trepoenger.

Spanjolen står imidlertid fast ved sin visjon, og sier han heller gir seg som manager enn å forandre spillestil.

– Jeg kommer ikke til å endre noe. Jeg reiser heller hjem enn å endre filosofi. Jeg har vunnet 21 titler på syv år, det er tre titler per sesong, med akkurat denne fotballfilosofien, sier han.

Den tidligere Barcelona og Bayern München-manageren innrømmer likevel at han har vært inne på tanken, men at han slo den fort fra seg.

– Jeg har selvsagt vurdert om jeg burde endre noe, men kommet frem til at alternativet ikke er noe bedre enn det jeg tror på, sier han.

Manchester City vil med seier mot Southampton ta tilbake ligaledelsen, og samtidig øke avstanden til minst én av sine tittel-konkurrenter denne sesongen, i og med at Manchester United gjester Chelsea til Premier League-rundens siste kamp søndag.

– Om man trodde at jeg skulle vinne 4-0 på Camp Nou, så tar man feil. Jeg er dyktig, men jeg er ikke så dyktig. Hvis det i fremtiden skulle vise seg at det ikke går så bra, så kommer jeg ikke til å være her lenger. Men spillestilen vi ønsker å ha, og stilen vi jobber med å implementere i akademiet, er den spillestilen jeg mener er den beste, sier han.

Guardiola avslører at for ham personlig, er det en ting som henger enda høyere enn å vinne titler.

– Etter kampen mot Everton sa Ronaldo Koeman til meg at han aldri hadde møtt et lag som spilte slik fotball som Manchester City. Det er et av de beste komplimentene jeg kan få. Det er det gjeveste for meg, sier han.

City-manageren har vist seg som en nådeløs mann, senest da han sendte klubbens trofaste keeper Joe Hart på utlån til Serie A og Torino.

Laguttaket til Barcelona-kampen skapte igjen spekulasjoner, denne gangen rundt Vincent Kompanys og Sergio Agüeros fremtid i klubben. Guardiola er imidlertid trygg på at han har spillernes fulle støtte i sitt prosjekt.

– Kompany var ikke helt frisk, og Agüero satt på benken av taktiske grunner. Den dagen spillerne ikke lenger har tro på meg og følger min filosofi, så vil jeg ta en prat med klubben, men det føler jeg at de gjør, sier han.