– Han blir en av verdens beste

Dele Alli (20) latet som han var en stjerne da han var liten. Nå er han en stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dele Alli har imponert for Tottenham så langt denne sesongen. 20-åringen står bokført med tre scoringer for Spurs, som er eneste lag uten tap hittil. I dag møter de Bournemouth på bortebane.

Alli er født og oppvokst i Milton Keynes utenfor London, og TV 2 møtte tre stolte barndomsvenner i Tottenham-stjernens gamle nabolag.

– Jeg pleide å late som om jeg var David Beckham, mens han var Ronaldo og Dele latet som han var en annen. Nå er han som dem, sier en gammel venn av Alli til TV 2.

Etter overgangen fra Milton Keynes til Tottenham er Dele Alli blitt en superstjerne på rekordtid. Etter strålende spill forrige sesong er forventningene skyhøye denne sesongen.

– Det er noe jeg trives med. Jeg liker presset og utfordringen. Forrige sesong var fantastisk for min del, men det er viktig at jeg ikke tar det for gitt. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt slik at denne sesongen blir enda bedre, sier Dele Alli.

Tottenham er på tredjeplass på Premier League-tabellen etter åtte runder. Det er ett poeng opp til ligaleder Manchester City. Alli tror Spurs kan gjøre det stort denne sesongen.

– Man kan se hvor denne klubben er på vei. Jeg vil bare betale tilbake til fansen og laget for tilliten de har vist meg. Det gjelder manageren også. Jeg kan ikke tenke meg et bedre sted å være for øyeblikket, sier Alli.

Barndomskameratene ser ingen grenser for hvor god kompisen kan bli.

– Han kommer til å bli en av de beste i verden.