– Norsk presse er en ukritisk heiagjeng for Hillary Clinton

Underhuset: Nyhetssjefen i Klassekampen tar et oppgjør med dekningen av Hillary Clintons tabber. Mener hun slipper langt billigere unna enn Donald Trump. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Donald Trumps sjokkerende uttalelser får bred dekning i norske presse. Sist i den tredje presidentdebatten hvor han sa han ikke ville godta et eventuelt valgnederlag. Men har all støyen rundt Trump gjort at Hillary Clintons tabber har havnet i skyggen, spør ukens Underhuset?

Ja, mener Mìmir Kristjànsson, nyhetssjef i Klassekampen

– Hillary Clinton slipper meget billig unna kritikk fordi mediene skriver så mye negativt om Trump, at de glemmer å granske Clinton, sier Kristjànsson som i ukens sending for første gang er enig med høyresidens store sønn Jon Hustad.

– Ingen har blitt gransket nøyere

Kommentator i Dagsavisen, Hege Ulstein mener Kristjànsson tar helt feil.

200 millioner dollar har blitt brukt på granske Hilliary Clinton, og de har ikke funnet noen verdens ting. Høyresiden kritiserer henne for å være en rabiat feminist, mens venstresiden angriper henne for å være en hauk, elitist, og være inne med pengemakta, poengterer Ulstein

Omstridt Clinton-stiftelse

Clinton har fått kritikk for å blande rollen som utenriksminister med mannens jobb i Clinton-stiftelsen. Ifølge politifact.com har stiftelsen, som forøvrig også har mottatt over 500 millioner kroner fra Norge, fått flere titalls millioner i donasjoner fra autoritære stater som Saudi Arabia. Et av verdens verste kvinnefiendtlige diktatur.

– Hvis det dukker opp at Jonas Gahr Støre har mottatt 30 millioner dollar fra det Saudi Arabiske regimet, så tror ikke jeg han får bli statsminister i Norge, sier Kristjansson.

Generalsekretær i KrF, og tidligere utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson jobbet sammen med Clinton stiftelsen under katastrofen i Haiti i 2010. Hun mener stiftelsen gjør en viktig innsats i kampen mot blant annet aids, og sier kritikken er overdrevet.

– Det er mange sider ved amerikansk politikk vi ikke liker, blant annet store penger til taleoppdrag. Men det at Hillary har vært med på dette diskvalifiserer ikke henne fra å være en god og dyktig president.

Jon Hustad, som sier han håper Clinton vinner, tar likevel Trump i forsvar.

Donald Trump har blitt utsatt for langt mer sjikane, for hans kjønn og utseende enn Hillary Clinton. Hun blir hyllet i norsk presse kun fordi hun er kvinne, poengterer Hustad.

SE HELE SENDINGEN HER: