DÅRLIG LØNN: Hilary Swank deltar på en Armani-fest i New York, oktober, 2013. Foto: Stella Pictures
DÅRLIG LØNN: Hilary Swank deltar på en Armani-fest i New York, oktober, 2013. Foto: Stella Pictures Foto: Dennis Van Tine

Hillary Swank avslører lønnsforskjeller i Hollywood

Hillary Swank fikk luselønn for rollen som brakte henne en Oscar og suksess. Nå avslører hun de store lønnsforkjellene i Hollywood.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespilleren Hillary Swank (42) var nådeløs da hun beskrev lønnsbetingelser blant kvinner og menn i Hollywood i talkshowet «Chelsea» denne uken.

Hun fortalte at hun for en del år tilbake fikk tilbud om en brøkdel i lønn i forhold til hva hennes mannlige motskuespiller fikk i samme film. Dette til tross for at hun er en meritert skuespiller med to Oscar for sine roller i «Boys don't cry» og «Million Dollar Baby».

– Jeg vinner min andre Oscar og noen filmer senere får jeg tilbud om en rolle i en film hvor min mannlige motskuespiller har ingen meritter, bortsett fra en film hvor han var heit, fortalte hun oppgitt til programleder Chelsea Handler.

– Han fikk tilbud om ti millioner dollar og jeg fikk en halv million dollar.

SUKSESS: Hilary Swank holder takketale etter å ha vunnet Oscar for rollen i filmen «Boys don't cry», mars, 2000. Foto: Eric Draper/Scanpix
SUKSESS: Hilary Swank holder takketale etter å ha vunnet Oscar for rollen i filmen «Boys don't cry», mars, 2000. Foto: Eric Draper/Scanpix Foto: ERIC DRAPER

Hillary Swank røpet ikke hvilken film dette var men fortalte at hun takket nei og at filmselskapet gikk videre og fikk besatt rollen, hvor skuespilleren ble betalt 50 000 dollar.

Ikke råd til helseforsikring

Hun kunne fortelle videre at hun fikk kun 3000 dollar da hun spilte i filmen «Boys Don't Cry», 24 år gammel.

I datidens kurs tilsvarer det rundt 27 000 norske kroner.

Det var alt hun fikk utbetalt for rollen som sørget for hennes første Oscar-statuett. Betalingen var så lav at hun ikke var kvalifisert til helseforsikring.