Her tar politiet doping-distributør i storaksjon

HAUGESUND (TV 2): Politiet mener denne mannen bestilte dopingmidler for mer enn 400.000 kroner fra Norges største dopingliga. Torsdag ble han pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 kunne i går vise eksklusive bilder fra nok en massiv politiaksjon mot et dopingmiljø; denne gangen på Haugalandet i Rogaland.

I aksjonen deltok rundt 60 polititjenestemenn, og de slo både til mot flere treningssenter og privatadresser.

Ti treningssentre ble besøkt, og politiet hadde i forkant fått ransakingsbeslutning på 20 personer.

TV 2 var med da politiet gikk til aksjon mot en privatbolig i en bygd utenfor Haugesund.

Gjennom spaning mener politiet å kunne bevise at mannen har bestilt store mengder dopingmidler via krypterte mailer.

Koblinger til dopingliga på Østlandet

Mannen var ikke hjemme da politiet med ransakingsordre slo til mot hans hjemmeadresse. I huset fant de ulovlige legemidler, og da mannen etter noe tid kom hjem, ble han umiddelbart påført håndjern og siktet for dopinglovbrudd.

I bevismaterialet mot mannen finnes blant annet en kryptert mail der mannen har bestilt store mengder dopingmidler fra nettverket som TV 2 tidligere i år kunne fortelle har stått for mesteparten av den ulovlige omsetningen av anabole steroider, veksthormoner og andre ulovlige legemidler i Norge de siste årene.

Varene som ble bestilt har en markedsverdi på rundt 400.000 kroner.

– Vi ser at mange er opptatt av og kan få svært stor profitt på salg av doping, og det er viktig for oss å ta de som står for en spredningsfare, i forebyggende øyemed, sier politistasjonssjef Edgar Mannes ved Haugesund politikammer til TV 2.

Totalt i torsdagens aksjon ble 26 personer siktet for brudd på legemiddelloven og straffelovens paragrafer som omhandler besittelse, bruk og omsetning av dopingmidler.

Det ble tatt en rekke urinprøver, og de fleste pågrepne erkjente befatning med dopingmidler.

– Det viktigste for politiet i en slik type aksjon er å forebygge og hindre nye brukere, slik at vi ikke får de skadevirkningene som doping har. Det er virkninger både på individet og vi mener at det også er en del voldsbruk som kan ha sitt utspring i bruk av dopingmidler, sier Mannes.

Intensiverer kampen mot doping

Aksjonen på Haugalandet er den siste i rekken av store politiaksjoner mot dopingmilijøer både på Østlandet, i Stavanger-regionen og Bergen.

TV 2 var i juni i år med på aksjonen der nærmere tretti personer ble pågrepet og siktet for besittelse eller bruk av doping i Rogaland.

To personer forsøkte å stikke av fra politiet, og flere ble tatt med kontanter, narkotika, steroider og våpen.

Siden også bruk og besittelse av doping ble kriminalisert i 2013 har flere politidistrikter intensivert innsatsen mot doping.

I opprullingen av et nettverk med hovedbase i Buskerud, har politiet funnet både store pengebeløp og enorme mengder dopingpreparater. Dopingen har blitt solgt fra rene nettbutikker, og kjøpere og selgere har blitt rekruttert åpenlyst på blant annet nettstedene Hushboard og Roidboard.

Bare i ett lokale ble det funnet et lager med dopingmidler verdsatt til å ha en salgsverdi på rundt 29 millioner kroner.

Hun ble mishandlet av dopet kjæreste: – Han ble som et dyr

Mye av dopingen tilvirkes og pakkes i Norge, men også Tolletaten gjør store beslag av doping som blir forsøkt smuglet inn i landet.

Midt i et TV 2-intervju på Gardermoen gikk dopingalarmen, da nok en forsendelse med dopingmidler ment for det norske markedet ble avslørt i postkontrollen.

– Doping har blitt et samfunnsproblem, uttalte daværende tolldirektør Bjørn Røse til TV 2.

Ifølge Tolletaten gjør de beslag av dopingmidler i postsendinger hver eneste uke.