Fotballryktene: – Agüero er ikke i Guardiolas planer

Og dette er Mesut Özils krav for å signere ny kontrakt med Arsenal.

Det er fredag og helgen banker knallhardt på døren.

To dager med mye fotball og glede.

Men enhver fest trenger et skikkelig vorspiel.

Og da får vi prøve å lage dette for dere med en solid samling med overgangsrykter.

Da Pep Guardiola ble trener i Barcelona, overtok han et velsmurt maskineri bygget rundt Ronaldinho. Men Guardiola ville skape sitt eget lag. I stedet for å ha den brasilianske primadonnaen i regissørrollen, så var det Lionel Messi, Xavi og Andres Iniesta som overtok som butikksjefer. Nå kan det se ut til at han har de samme planene i Manchester City. For nå kan det se ut til at han planlegger fremtiden uten Sergio Agüero og Vincent Kompany. Agüero ble plassert på benken for andre kamp på rad da City fikk juling av Barcelona i Champions League. Ifølge Daily Mirror skal Guardiola være alt annet enn imponert over Agüeros latterliggjøring av ham til argentinske medier under forrige ukes landslagsopphold. Et eller annet sted i korridorene på Etihad Stadium skal det også være mulig å få øye på Yaya Toure, som var den første som fikk merke Guardiolas fremtidsplaner. Nå skal i stedet laget bygges rundt Gabriel Jesus, som ankommer i januar. I tillegg ønsker Guardiola å hente enten Pierre-Emerick Aubameyang eller Antoine Griezmann.

Trioen Pablo Zabaleta, Bacary Sagna og Gael Clichy er inne i sitt siste kontraktsår med Manchester City, og Guardiola skal ha gitt klubbledelsen beskjed om at det ikke er nødvendig å tilby dem en ny. Det har man fått med seg i Roma. The Sun skriver at Giallorossi håper å sikre seg minst to av de tre sidebackene.

Høyrebackjakten i naboklubben Manchester United har vært godt dokumentert i ryktespaltene den siste tiden. Men nå hevder The Times at Jose Mourinho likevel ikke har noen planer om å kjøpe en ny høyreback. Matteo Darmian skal selges, for italieneren passer ikke inn i Mourinhos bilde av Uniteds lag. I stedet skal 18-åringen Timothy Fosu-Mensah nå bygges opp som et førstevalg på høyrebacken på sikt. I mellomtiden skal Mourinho være fornøyd med å ha Antonio Valencia i rollen.

Manchester United ser ut til å gå glipp av et annet stortalent. For da Juventus lot Carlos Tevez dra hjem til Argentina og Boca Juniors, så sikret de seg en opsjon på kjøp av klubbens unggutter. Nå har Mourinho sett seg ut den uruguayanske midtbanespilleren Rodrigo Betancur, men må altså se at 19-åringen i stedet er på vei til den gamle damen i Torino, skriver Daily Mirror.

Chelsea har også figurert mye på ryktebørsen. Og først og fremst i sammenheng med Europas mest profilerte midtstoppere. Stopperjakten er ikke over, men skal en tro Daily Mail, så har de lagt listen litt lavere. For Chelsea-manager Antonio Conte skal ha instruert speiderne sine til å dra til Emirates på lørdag. Der vil han at de skal se nærmere på Middlesbroughs Ben Gibson. Det er kanskje ikke Alessio Romagnoli eller Leonardo Bonucci, men han er i det minste yngre enn John Terry og Gary Cahill.

Chelsea har sett seg ut Joe Hart som sin nye førstekeeper neste sesong. Thibaut Courtois skal ha ytret ønske om å få flytte tilbake til solen i Spania. Conte vil ikke ha en keeper som ikke ønsker å bli i klubben, og hans venner i hjemlandet har latt seg imponere av den engelske landslagskeeperen i hans første kamper for Torino. Daily Star skriver at Chelsea vil hente Hart, dersom Guardiola står fast på at han ikke er god nok til å stå i mål for Manchester City.

Det har vært mye fokus på Arsenals kontraktsforhandlinger med Mesut Özil. Er det en ting supporterne ønsker seg, så er det at tyskeren setter navnetrekket sitt på en ny kontrakt. Samtidig er det store deler av fansen som mener at manager Arsene Wenger bør byttes ut. Nå får denne supportergrupperingen seg et dilemma. For ifølge Goal skal Özil ha et krav i sine forhandlinger. Det er at Wenger forlenger sin kontrakt med klubben.

Liverpool har sett ut Espanyols lovende midtstopper Marc Roca. 19-åringen har en utkjøpsklausul på bare 13 millioner kroner, og Barcelona-klubben er desperate etter å forlenge kontrakten og få lagt på en null på denne summen. Men nå vil Jürgen Klopp lokke ham til England mens Roca ennå er på billigsalg, skriver Marca.

Joe Gomez var et stort lyspunkt for Liverpool i starten av forrige sesong, men en alvorlig kneskade satte ham ut i lang tid. Nå er han på vei tilbake, men veien inn i Liverpool-forsvaret kan bli lang. I stedet kan han bli leid ut for å få kamptrening. Liverpool Echo melder at både Bournemouth og Huddersfield veldig gjerne vil ha 19-åringen på lån.