– Kan ikke tro at han ga fra seg straffen

Wayne Rooney får kritikk for å gi vekk straffesparket til Paul Pogba.

Manchester United tok en komfortabel 4-1-seier mot Fenerbahce i Europaligaen.

Etter kampen var det tomålsscorer Paul Pogba som fikk det meste av oppmerksomheten. Pogbas første mål i kampen kom fra straffemerket. En straffe han etter kampen takket kaptein Wayne Rooney for at han fikk ta.

– Jeg fortalte Wayne Rooney at jeg ønsker å ta straffesparket, og han ga meg ballen. Jeg er veldig glad for å ha scoret på straffesparket, og at jeg fikk scoringen av en spiller som jeg respekterer så mye, sa Pogba til BBC etter kampen.

Det får den tidligere storscoreren Michael Owen til å reagere.

– Det irriterer meg. Han skulle ha tatt straffen. Han er spissen deres. For tolv år siden spilte denne gutten mot Fenerbahce. Det var hans første kamp for United. Da tok han ballen fra Ryan Giggs. Og han scoret et hat trick, sa Owen til BT Sports etter kampen.

En annen tidligere United-spiller, Owen Hargreaves, mener imidlertid at Rooney var en god kaptein som lot Pogba få ta straffen.

– Pogba sliter med selvtilliten og han trenger å få bygget seg opp litt. Han fikk tydeligvis litt selvtillit av målet og han scoret et helt fantastisk tredje mål. Jeg tror folk vil tenke at Rooney var en god kaptein og gjorde det beste ut av situasjonen, sa Hargreaves i studiosendingen.

– Kan ikke tro at han ga den fra seg
Michael Owen mener Rooney burde tatt begge straffene i kampene.

– Jeg er enig i det med kapteinen. Men hvis det skal være sånn, så synes jeg ikke at kapteinen skal være en spiss - fordi han er en målscorer. Han skal være målscoreren. Hadde han scoret på de to straffene hadde han bare vært ett mål bak Sir Bobby Charltons scoringsrekord i Manchester United, sa Michael Owen.

– Jeg husker da han var yngre. Han var helt desperat etter å score. Får laget straffe burde han vært den første til å ville ta den. Jeg kan ikke tro at han ga den fra seg.

Uniteds manager Jose Mourinho hadde ingen problemer med Rooneys valg.

– Den avgjørelsen er ikke noe problem for meg. Jeg pleier å gi en spiller ansvaret for straffene på forhånd, men de får frihet slik at de andre også kan ta avgjørelsene ute på banen, sa Mourinho etter kampen.

Foruten de to scoringene til Pogba, scoret også Anthony Martial (straffe) og Jesse Lingard for United. Robin van Persie scoret tyrkernes mål.