Denne kan bli nesten 200.000 kroner billigere!

Rå sportsbil en av de største vinnerne i nytt avgiftssystem.

Da Siv Jensen presenterte sitt forslag til statsbudsjett for 2017, var det ingen store overraskelser rundt bilavgiftene.

Det foreslås å fjerne hk-avgiften og redusere betydningen av vekt, og heller fokusere mer på utslipp og forbruk.

Meningen er å ikke straffe høy effekt kombinert med lavt utslipp. Men det innebærer også at svært mange biler, med høy effekt, kan bli betydelig billigere.

Denne bilen utfordrer elementene

En modell som skiller seg ut

Nissan er kanskje ikke det merket vi forbinder med hverken høy pris eller voldsom effekt. Men faktum er at de har i alle fall èn modell i stortimentet som matcher dette – nemlig sportsbilen Nissan GT-R.

Den har 570 hk – og kan kjøre fra det aller meste i et lyskryss. Inkludert både Ferrari og Lamborghini.

Prislappen er ikke helt offisiell, ettersom Nissan ikke har den i sitt sortiment, sånn i utgangspunktet. Men under lanseringen nylig, ble vi fortalt at den ville koste fra rundt 2 millioner kroner.

Nissan GT-R har fått litt justeringer på designet – i tillegg til mer krefter.
Nissan GT-R har fått litt justeringer på designet – i tillegg til mer krefter. Foto: dave@smithworks.co.uk

Nissan GT-R: Historien – del 1

Betydelig avgiftslette

Men det var altså før en hadde sett nærmere på det nye statsbudsjettet. Etter en runde med kalkulatoren, kan kommunikasjonssjef Knut Arne Marcussen hos Nissan komme med gode nyheter for de som vurderer å kjøpe.

– Vi ser at den kan bli rundt 180.000-190.000 kroner billigere. Det er naturligvis en vesentlig forskjell fra den prisen vi hadde beregnet først. Men dette er cirka-tall og det gjenstår at budsjettforslaget faktisk blir vedtatt, forteller han.

Nissan GT-R: Historien – del 2

Ikke lett å kjøpe

Men fortsatt er det slik at den norske importøren ikke har planer om å ha denne i modellutvalget sitt. Den er rett og slett for marginal.

– Men vi har bestemt oss for at vi vil hjelpe de kundene som ønsker seg en GT-R. Derfor er det bare å ta kontakt med sin forhandler om de har denne på ønskelisten, så skal vi være behjelpelige med importen, forteller Marcussen videre.

Med denne blir du konge i lyskryssene

Mer luksus

Bilen er utvilsomt noe av det råeste som leveres på skilter. Det fikk vi efare under lanseringen. 0-100 km/t er gjort på bare 2,8 sekunder. Mens toppfarten er 315 km/t!

De designmessige endringene er små på utsiden, og de er ikke gjort for å pynte, men for å gi lavere luftmotstand. Her er for funksjon foran form.

Interiøret betydelig mer luksuriøst. Se mer om bilen, og hør lyden, i videoklippet øverst i saken (vi beklager noe dårlig lydkvalitet).

Interiøret i Nissan GT-R er blitt flere hakk mer luksuriøst.
Interiøret i Nissan GT-R er blitt flere hakk mer luksuriøst. Foto: dave@smithworks.co.uk

Dette er en av verdens råeste biler