26 personer siktet for dop-bruk:

Her går politiet til razzia mot treningssenter

HAUGESUND (TV 2): 70 politifolk slo torsdag til mot privatadresser og treningssentre på Haugalandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en lenge planlagt aksjon mot dopingmiljøet i Haugesund og omegn, ble brukere, selgere og distributører av ulovlige dopingmidler i kveld siktet for en rekke lovbrudd.

20 personer sto på politiets lister før patruljer først slo til mot privatadresser i regionen og deretter aksjonerte mot fem ulike treningssentre i Haugesund og på Karmøy og Stord. Disse personene hadde politiet fått beslutning om ransaking på, og kunne dermed gå inn i de mistenktes boliger.

Totalt 26 personer er siktet for bruk og besittelse av dopingmidler.

Kobles til dopingliga

Allerede én time etter aksjonen startet hadde 13 personer erkjent befatning med dopingmidler.

– En del av de vi har siktet har også vært i besittelse av narkotika, og det er også gjort pengebeslag som utbytte fra straffbar handling, sier Edgar Mannes, politistasjonssjef i Haugesund.

Politiet har gjort beslag av amfetamin, og funnet en mindre hasjplantasje.

Minst én av de pågrepne regnes for å være distributør av dopingmidler i regionen, og han har direkte koblinger til Norges største dopingliga som TV 2 tidligere har omtalt.

70 politibetjenter har deltatt i den omfattende dopingaksjonen, som er ledd i en landsomfattende innsats mot dopingmiljøer.

– Det viktigste for politiet i en slik type aksjon er å forebygge og hindre nye brukere, slik at vi ikke får de skadevirkningene som doping har. Det er virkninger både på individet og vi mener at det også er en del voldsbruk som kan ha sitt utspring i bruk av dopingmidler, sier Mannes.

– Bruk og besittelse ble jo kriminalisert i 2013, men fremdeles tar det veldig mange hver gang politiet går til aksjon, som vi har sett både i Stavanger og i Bergen. Hvorfor tror du det er slik?

TV 2 ble torsdag med på den omfattende politirazziaen i Haugesund. Foto: Roar Dalmo Moltubak/TV 2
TV 2 ble torsdag med på den omfattende politirazziaen i Haugesund. Foto: Roar Dalmo Moltubak/TV 2

– Vi håper at den oppmerksomheten skal advare folk både om at det er en strafferisiko, og at man blir mer oppmerksom på farene ved å bruke dopingmidler. Vi tror det er først og fremst opplysning som trengs for å få folk til å si nei til dopingmidler, sier Mannes.

Selges over kryptert mail

Under operasjon Stormfall avslørte politiet at et lite antall personer trolig stod for det aller meste av distribusjonen av dopingmidler i Norge.

I Buskerud fant politiet enorme mengder anabole steroider og andre ulovlige legemidler nøye sortert i lagerhyller og klare for utsendelse.

Dopingmidler har den siste tiden blitt solgt og kjøpt på nettsidene Hushboard og Roidboard, og mye av dopingen som ble beslaglagt torsdag stammer fra disse nettbutikkene.

Salg og kjøp av doping foregår i stor stil via kryptert mail og ved bruk av den elektroniske valutaen Bitcoin.

BESLAGLAGT: Dette er noen av dopingpreparatene politiet på Haugaland fant hos mistenkte under aksjonen torsdag kveld. Foto: Politiet.
BESLAGLAGT: Dette er noen av dopingpreparatene politiet på Haugaland fant hos mistenkte under aksjonen torsdag kveld. Foto: Politiet.