Martin Johnsrud Sundby og resten av landslaget trente på isbreen i Val Senales. Foto: TV 2 / Yngve Sem Pedersen
Martin Johnsrud Sundby og resten av landslaget trente på isbreen i Val Senales. Foto: TV 2 / Yngve Sem Pedersen Foto: TV 2/ Yngve Sem Pedersen

Lavmælt stemning da skilandslagene møttes på høydetrening

Lavmælt og fåmælt var stikkordene da Norges langrennslandslag møtte løpere fra Sverige, Finland, Sveits, Italia og Russland for første gang etter doping-saken til Therese Johaug.

Været var strålende, og løypene var perfekte. Torsdag var en drømmedag på isbreen i Val Senales.

– Endelig er vi her, men selvsagt er det en annerledes situasjon for oss fra Norge. Vi har et bra forhold til utenlandske konkurrenter så det går greit, men det skal selvsagt innrømmes at vi har fått noe å tenke på, sier Tor-Arne Hetland, trener for herrelandslaget i langrenn.

TV 2 var på isbreen torsdag sammen med NRK, VG og finsk fjernsyn. Vi fikk noen høflige nikk og et og annet hei fra løperne, som normalt er ganske så pratsomme.

Forholdene i Val Senales er upåklagelige.
Forholdene i Val Senales er upåklagelige. Foto: TV 2/ Yngve Sem Pedersen

– Vi må jo gjøre det vi kan for å konsentrere oss om det vi er her for nemlig å forberede oss til de mange skirennene som kommer utover vinteren. Men nå er og blir det viktig å ta vare på hverandre. Vi som er her kan ikke gjøre stort annet enn å føle med Therese (Johaug) og Fredrik (Bendiksen, tidligere landslagslege). Det er ufattelig trist det som har skjedd, trist for dem det gjelder og leit for Idretts-Norge, understreker Tor-Arne Hetland.