OVER 1000 SOLGT I NORGE:

Trekker tilbake barnesete – kan løsne under kollisjon

Barnesetebasen Recaro Fix trekkes tilbake etter at tester avslørte at barneseter kan løsne under kollisjon.

Dette er en barnesetebase av typen Recaro Fix som nå trekkes tilbake etter tester som avslørte at barnesetet Optia løsnet under kollisjon. FOTO: RECARO
Dette er en barnesetebase av typen Recaro Fix som nå trekkes tilbake etter tester som avslørte at barnesetet Optia løsnet under kollisjon. FOTO: RECARO

Totalt ble det produsert nesten 18.000 av basene i perioden mai til september 2015. Basene har serienummer fra ER01000000 til ER01017825.

Forbrukerrådet opplyser at Recaro har startet en omfattende tilbakekallingsaksjon for Recaro Fix-basen. Den brukes til babystolen Privia og småbarnstolen Optia fra samme produsent.

Det var under testing av Optia-stolen festet til Fix-basen at Europas største test av barnestoler (ADAC/ICRT) avdekket at basen ikke taklet kreftene som ble utløst. Optia er ikke aktuell i Norge ettersom den er en fremovervendt modell.

– ADAC/ICRTs harde frontkollisjonstest førte til at krokene som skal holde Optia fast i basen, ga etter, noe som kan medføre at selve stolen løsner fra basen, skriver Forbrukerrådet.

Optia-stolen veier 9 kilo og er konstruert for å holde et barn på inntil 18 kilo trygt sikret. Basen må dermed håndtere inntil 27 kilo. Totalt skal Privia-stolen håndtere 17 kilo, men testen av denne stolen gikk problemfritt. Selv om eiere av Privia-stolen ikke trenger bekymre seg, gjennomfører Recaro uansett en full tilbakekalling av alle basene.

Recaro skriver på sin Facebookside at om du har et produkt som er berørt vil du få et nytt produkt i bytte mot det gamle.

(©NTB)