Lillehammer er nummer to i Get-ligaen foran kveldens kamp mot Stjernen i Fredrikstad. (Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix)
Lillehammer er nummer to i Get-ligaen foran kveldens kamp mot Stjernen i Fredrikstad. (Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix) Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Sesongens overraskelse kan vinne ni på rad

I vår spilte Lillehammer kvalifisering for å unngå nedrykk. Nå er L.I.K nest best i Norge.

– Vi har fått mange nye spillere og nærmest et nytt lag til denne sesongen, sier Lillehammer-trener Mikael Kvarnström til TV 2.

Svensken har hatt stor suksess i sesonginnledningen. Laget, som senest i vår spilte kvalifisering for å unngå nedrykk, kan i kveld ta sin niende strake seier i Get-ligaen.

– Spillerne vi har hentet passer bedre inn i måten vi skal spille på. Når alle jobber for hverandre, går vi alltid til hver kamp med tro på at vi kan vinne, sier Kvarnström.

Se HockeyXtra på Sportskanalen kl. 18 og alle kampene på Sumo i kveld

TV 2 Sportens ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm er veldig imponert over Lillehammer-forvandlingen.

– De har klart å lage et lag og en garderobe som fungerer. Alle importer har prestert. De jobber for hverandre og har en utrolig evne til å avgjøre kampene på slutten eller i spilleforlengelse. Ingen hadde tippet at Lillehammer skulle gjøre det så bra og være det laget som utfordrer Stavanger Oilers. Så dette er en stor prestasjon, sier TV 2-eksperten.

Lillehammer møter Stjernen i Fredrikstad i kveld. Dahlstrøm tror på at Lillehammer tar sin niende strake seier.

– Stjernen er langt dårligere hjemme enn borte. I det draget Lillehammer er i nå, tror jeg L.I.K kan vinne i Stjernehallen. Jeg tror det blir en jevn kamp der gjestene stikker av med en knapp seier.

Lillehammer-trener Kvarnströms forrige tap var mot nettopp dagens motstander Stjernen.

– I den kampen hadde vi enormt med målsjanser. Vi må sette sjansene våre og vi må også være langt bedre fra start enn vi var i den kampen, sier L.I.K-treneren.

TV 2-ekspert Dahlstrøm har følgende vurderinger for kveldens øvrige kamper:

Stavanger Oilers - MS:
– Oilers må få ristet av seg MS de første tjue minuttene. Men alt annet enn tre poeng til hjemmelaget i DNB Arena vil være svært overraskende.

Vålerenga - Frisk Asker:
– Nok en herlig match! Vålerenga tar ut det beste mot lagene som er tippet over dem på tabellen. Som for eksempel Frisk. Men gjestene fra Asker er i godt driv og vant i Stjernehallen sist. To av de beste keeperne i landet skal i aksjon her i kveld. Jeg tror på få mål og uavgjort.

Kongsvinger - Sparta:
– Klar borteseier. Kongsvinger sliter voldsomt med å score. Null eller et mål er bare ikke godt nok av Kongsvinger. Dette vinner Sparta.

Storhamar - Lørenskog:
En av de mest nervøse kampene som har blitt spilt i Get-ligaen. Skulle vært toppoppgjør men er et bunnoppgjør. Lørenskog har fått i gang en førsterekke og presset i Oilers i DnB Arena. Jeg tror Lørenskog er på vei oppover og kommer til å ta tre poeng i det jeg tror blir en gysare på Hamar.