ALLTID TO SKRITT BAK: Sigbjørn Aanes (35) er Erna Solbergs nærmeste medarbeider og er nesten aldri mer enn et per skritt bak statsministeren Foto: TV 2.
ALLTID TO SKRITT BAK: Sigbjørn Aanes (35) er Erna Solbergs nærmeste medarbeider og er nesten aldri mer enn et per skritt bak statsministeren Foto: TV 2.

Statsministerens aller nærmeste fikk barnevakthjelp fra «uventet hold»

Da Erna Solbergs mest betrodde rådgiver hadde problemer med å få småbarnshverdagen til å gå opp, kom hjelpen fra politikkens ytterste venstre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du har sett han på TV. Sigbjørn Aanes (35) er aldri mer enn to skritt bak statsminister Erna Solberg. Jobben hans er å gjøre Ernas hverdag enklere.

– Erna skal kunne jobbe med å gjøre det en statsminister skal gjøre, så da håndterer jeg presse, kommunikasjon og andre ting, forteller han i kveldens utgave av Vårt lille land.

Lange arbeidsdager

Arbeidsdagene som Erna Solbergs mest betrodde rådgiver kan bli svært lange for tobarnsfaren.

Det gikk derfor ikke lang tid før familien Aanes merket at det ble en utfordring å få kabalen på hjemmebane til å gå opp.

– Jeg tenkte at det ble mye jobb, men jeg gikk inn i det med masse lyst. Jeg tenkte nok ikke så veldig over hva det faktisk kunne føre til på veien, sier Sigbjørn i dag.

For Sigbjørns kone, Maria, har også en travel jobb. Hun er en av toppene i NHO. Hjemme på Lillestrøm venter barna.

– Det som er så vanskelig i min jobb er at den ikke begynner når jeg kommer på jobb. Den slutter heller ikke når jeg går for dagen, sier 35-åringen.

Løsning fra venstresiden

Da han var i ferd med å bli ordentlig sliten kom hjelpen fra uventet hold. Den blå-blå-regjeringsmannen ble reddet av politiske motstandere fra Vesterålen – nemlig foreldrene.

Både far og mor Aanes har hele livet vært ihuga SV-ere. Det var derfor et hardt slag for dem begge da sønnen ble Høyre-mann.

Men da familien fikk problemer ble det synlig for dem begge: Blod er tykkere enn politikk.

UENIGE: Far og sønn Aanes står på hver sin side politisk. Og diskuterer ofte. Foto: TV 2
UENIGE: Far og sønn Aanes står på hver sin side politisk. Og diskuterer ofte. Foto: TV 2

Oppsiktsvekkende

I Vårt lille land forteller foreldrene om det oppsiktsvekkende valget som til og med har fått landets statsminister til å sende dem en personlig takk.

Men det skal mer til enn en personlig takk fra Erna Solberg for å imponere en svoren SV-mann.

– Den hilsenen var jeg passelig fornøyd med. At jeg hjalp den blå regjeringen eller hva det var for noe hun sa – det er jeg sånn relativt lite fornøyd med å bli beskyldt for, ler Henning.

Får aldri pappas stemme

For selv om de har løst familielogistikken til sønnen og svigerdatteren, og indirekte hjelper den blå-blå-regjeringen, kommer de aldri til å stemme på sønnen.

– Jeg hører til på venstresiden, og da stemmer jeg ikke på høyresiden. Så enkelt er det, sier Henning, og legger til:

– La oss si at Sigbjørn blir statsminister fordi at han fikk min ene stemme. Da vil han gå hver eneste dag i sin statsministertid å tenke: «Jeg ble statsminister fordi en mann stemte mot sin samvittighet og mot sitt politiske standpunkt». Er det noe god statsministerfølelse? Nei, jeg hadde ikke stemt på Sigbjørn.

Se hele historien i Vårt lille land søndag klokken 22.15 på TV 2 og TV 2 Sumo.