Mourinho vurderer å nekte Rashford EM-sluttspill

Manchester United-manager José Mourinho ønsker ikke å se Marcus Rashford spille EM-sluttspillet for U21 neste år dersom unggutten har etablert seg i A-landslagstroppen.

Englands fotballforbund ønsker å ta med Premier League-stjerner som Rashford til U21-mesterskapet i Polen i juni. Mourinho synes det er greit, men bare om spissen ennå ikke er etablert på seniorlandslaget.

– Nå er det oktober, og sluttspillet er til sommeren. Vi må vente og se hva som skjer, men det vil være meningsløst å si at han trenger å spille U21-sluttspillet for utviklingens skyld dersom han allerede er på A-landslaget, sa Mourinho onsdag.

Rashford, som fyller 19 år i slutten av måneden, var en sentral spiller på U21-landslaget som kvalifiserte seg til EM. Blant annet scoret han tre mål i 6-1-seieren mot Norge i september.

U21-landslagstrener Gareth Southgate har overtatt seniorlandslaget etter at Sam Allardyce fikk sparken. Det er uklart om han får jobben permanent, men han brukte iallfall Rashford i VM-kvalifiseringskampene tidligere i måneden.

– Om han blir fast i seniortroppen under Southgate, må vi snakke om U21-EM, for da vil jeg ikke se ham reise dit, sa Mourinho. (©NTB)