Rekord-Messi viste ingen nåde mot Pep Guardiolas City

Manchester City slurvet i forsvar, og Lionel Messi takket og bukket. Superstjernen scoret hat trick da Barcelona lekte med Pep Guardiolas menn og vant 4-0 i Mesterligaen onsdag kveld.

Barcelona – Manchester City 4-0:

Superstjernen Lionel Messi viste ingen nåde i møtet mot sin tidligere sjef Pep Guardiola.

Se Messi leke seg mot Manchester City i Sportsnyhetene øverst!

Han utnyttet på effektivt vis svakt forsvarsspill av gjestene og scoret hat trick da Manchester City ble slått 4-0.

– Helt utrolig av Messi. Men alle tre målene kom etter tabber av Manchester City. Barcelona straffet virkelig City-spillerne for sine personlige feil, mente BBC-ekspert Phil Neville om kampen.

Messis hat trick mål mot City gjør at stjernespilleren nå står med 50 mål på hjemmebane i Mesterligaen. Det er ett mer enn Real Madrid-legenden Raul og ny rekord i Europas gjeveste turnering.

Neymar scoret Barcelonas siste Barcelonas storseier.

Guardiola: – Frem til det røde kortet var kampen helt åpen
Manchester City-manager Pep Guardiola var selvsagt skuffet etter det knusende nederlaget.

– Frem til det ble ti mot var kampen helt åpen. Vi møtte et godt lag, men vi skapte mange nok sjanser til å score. Etter det røde kortet vi fikk var kampen over, sa en skuffet Guardiola etter kampslutt.

– Jeg har snakket med Claudio Bravo. Han er profesjonell fotballspiller og selvsagt skuffet, sa City-sjefen, som svarte slik på spørsmål om hvorfor han ikke valgte å starte med Sergio Agüero:

– Som jeg sa så hang vi med til det røde kortet snudde kampen. Og vi skapte nok sjanser til å score flere mål. Men det er umulig å vinne fotballkamper når du ikke scorer på målsjansene, sukket han.

– Mesterligaens mest soleklare røde kort
Manchester Citys keeper Claudio Bravo ble utvist tidlig i andre omgang mot sine tidligere lagkamerater. På klønete vis handset han utenfor egen 16-meteren og fikk direkte rødt kort.

– Bravo ga seg selv ingen andre muligheter. Han prøvde å være smart, men dette var det mest soleklare røde kortet vi har sett i Mesterligaen denne sesongen, sa Neville etter det røde kort.

Kvarteret før slutt måtte Jérémy Mathieu forlate banen med rødt kort etter å pådratt seg sitt andre gule etter en uklok takling av Raheem Sterling. Begge lag måtte dermed avslutte kampen med ti mann.

På tampen av kampen skaffet Lionel Messi Barcelona straffespark. Neymar fikk sjansen fra 11-metersmerket, men bommet igjen. Like etter gjorde Neymar det meste selv, og sørget for en knusende 4-0-seier til Barcelona.

Mareritt-start for City
Manchester City fikk en mareritt-start på andre omgang.

Claudio Bravo spilte ballen rett i beina på Luis Suárez utenfor 16-meteren. Barcelona-spissen forsøkte og lobbe, og Bravo handset utenfor boksen.

Dermed så Bravo rødt mot sin tidligere arbeidsgiver.

– Bravo ga seg selv ingen andre muligheter. Han prøvde å være smart, men dette var det mest soleklare røde kortet vi har sett i Mesterligaen denne sesongen, sa BBC-ekspert Phil Neville etter det røde kort.

Messi fullførte sitt hat trick
Like etter Bravos røde kort måtte Pablo Zabaleta forlate banen med skade for Manchester City. Wilfredo Caballero kom inn for den skadde City-forsvaren.

I det 60. minutt doblet Lionel Messi ledelsen for Barcelona. Superstjernen banket inn sitt femte mål på to kamper hittil i Mesterligaen etter å ha plassert ballen vakkert i hjørnet fra kanten av 16-meteren.

Scoringen var Messis 88. mål totalt i Mesterligaen. Bare åtte minutter utnyttet Luis Suárez en grusom feilpasning av Gündogan i de bakre rekker.

Suárez fant Messi foran åpent mål, og argentineren satte enkelt inn 3-0 og sitt hat trick nummer sju totalt i Mesterligaen og sin 89. totalt i turneringen.

I sluttminuttene driblet Messi innenfor Citys 16-meter og skaffet Barcelona straffespark.

Neymar fikk ta straffesparket, men igjen bommet brasilianeren.

To minutter senere fikk imidlertid Neymar sjansen i god posisjon, driblet av et par spillere, og sørget for 4-0-seier til Barcelona og en komplett ydmykelse for Pep Guardiola på sin tidligere hjemmearena.

– En stor tabbe av Fernandinho
Det tok Barcelona bare 16 minutter å score mot Manchester City på Camp Nou.

Selv om City hadde yppet seg litt i åpningsminuttene, svarte Barcelona lynraskt.

En tydelig spillesugen Lionel Messi stormet inn i feltet, Fernandinho skled, og argentineren kunne enkelt sette inn 1-0-ledelse for hjemmelaget etter å ha rundet Manchester Citys keeper og tidligere lagkamerat Claudio Bravo.

Scoringen var Messis 87. mål i Europas gjeveste klubbturnering totalt.

– Det var en stor tabbe av Fernandinho, ham mistet rett og slett fotfestet. Og på slike sjanser bommer ikke Messi, sa BBC-ekspert Phil Neville etter Barcelonas 1-0-scoring.

Barcelona fortsatte å skape sjanser utover i omgangen, men også Manchester City var farlig frempå. Iker Gündogan fikk muligheten i god posisjon det 37. minutt. Barcelona-keeper ter Stegen fikk avverget etter en mesterlig «hockey-redning».

På tampen av første omgang fikk John Stone en strålende mulighet til å heade inn 1-1 for City på Camp Nou. Headingen etter et innlegg fra De Bruyne gikk hårfint utenfor.

Dermed kunne Barcelona gå til pause med en 1-0-ledelse.

Vraket Agüero
Pep Guardiola valgte å vrake Sergio Agüero til stjernemøtet mot Barcelona på City-sjefens gamle hjemmebane Camp Nou.

– Jeg tilbrakte nesten hele min karriere her, men nå er jeg ikke her for moro skyld eller på ferie. Jeg er her for å gjøre en best mulig jobb. Grunnen til at Agüero ikke startet var at jeg ville ha mer spillere på midtbanen, forklarte Guardiola til BT Sport før kampstart.

Han fryktet ikke Messi.

– Messi er ikke ung lenger. Vi har sett mange ganger hvor god han er. Han er fremdeles en fantastisk spiller, men vi skal gjøre vårt beste for å kontrollere ham, slo Guardiola fast før møtet mot gamleklubben.

Barcelonas manager Luis Enrique på sin side sparte ikke på kruttet.

For Barcelona startet stjernetrioen Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar på topp.

Det var første gang Messi var tilbake i startoppstillingen etter sin skade. Barcelona manglet Cillesen og Sergi Roberto i dagens kamp.

City-sjef Pep Guardiola var tilbake på Camp Nou også ifjor med Bayern München. Den kampen vant Barcelona 3-0.

Guardiola vant 14 troféer på fire sesonger i Barcelona, og han har kun endt opp som nummer to én gang i hele sin trenerkarriere. Resten av gangene har han blitt seriemester.

Barcelona hadde gått seirende ut i samtlige av de fire kampene de har spilt mot Manchester City før onsdagens stjerneduell.

Slik startet lagene:

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen – Umtit, Mascherano, Pique, Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar

Manchester City (4-2-3-1): Bravo – Zabaleta, Stones, Otamendi, Kolarov – Gündogan, Fernandinho – Sterling, Silva, Nolito – De Bruyne.

Dommer: Milorad Mazic, Serbia

.