Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste ukenes tilfeller av skumle klovner som har skremt både barn og voksne skaper problemer for feiringen av sykehusklovnenes 15-årsdag.

– Vi har ikke kansellert noe av arbeidet vi gjør på barneavdelingene. Der er det mange barn som kjenner klovnene, sier Kristin Zachariassen.

Sykehusklovnene går som regel to og to inn på pasientrommet for å glede alvorlig syke barn. Denne uka feirer organisasjonen sitt jubileum med lansering av boka «Magisk medisin» og premiere på familieforestilling onsdag.

– Vi har vært maks uheldig med timingen, sier Zachariassen. Sykehusklovnene ønsker ikke å skremme folk, og vurderer derfor å droppe en jubileumsparade som var planlagt i Oslo fredag.

Zachariassen sier en beslutning vil bli tatt onsdag ettermiddag.

Trenden med å kle seg ut i klovnekostyme og skremme folk, startet i USA og har spredt seg til flere land og flere steder i Norge i løpet av kort tid.

Det har vært flere uheldige episoder som har endt med voldelige sammenstøt. Politiet sier de kan se på klovne-skremming som ordensforstyrrelse og advarer folk mot å hive seg på trenden.

(©NTB/TV 2)