FORTSETTER: Per-Mathias Høgmo, Jarle Torske og Frode Grodås før  kampen mot San Marino. Tsjekkia er neste motstander. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FORTSETTER: Per-Mathias Høgmo, Jarle Torske og Frode Grodås før kampen mot San Marino. Tsjekkia er neste motstander. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Høgmo leder Norge mot Tsjekkia

Fotbundsstyret i Norges fotballforbund legger ikke skjul på at de er misfornøyd med resultatene til landslaget, men Per-Mathias Høgmo får fornyet tillit.

Per-Mathias Høgmo og hans trenerstab på landslaget har vært gjenstand for mye kritikk. Tirsdag ble San Marino ble slått 4-1 hjemme på Ullevaal, et resultat som heller ikke imponerte den norske befolkningen.

Nå har imidlertid forbundsstyret i Norges Fotballforbund (NFF) konkludert med at Per-Mathias Høgmo leder Norge mot Tsjekkia.

Dette skriver NFF i en pressemelding.

Etter San Marino-kampen ga toppfotballsjef Nils Johan Semb gitt sine vurderinger til forbundsstyret, som har diskutert situasjonen. I tillegg har president Terje Svendsen hatt samtaler med Høgmo og fått hans vurderinger.

Forbundsstyret legger ikke skjul på at de er misfornøyde med resultat- og prestasjonsutviklingen for A-landslaget for herrer.

«Vi har spilt tre VM-kvalifiseringskamper og ligger tre poeng bak det som var realistisk å forvente. Med seier i Tsjekkia vil vi være med for fullt i kampen om andreplassen i gruppa vår som kan gi Play-off plass til VM i Russland i 2018. Men uavhengig av resultatet i Tsjekkia, vil forbundsstyret i henhold til opprinnelig plan gjennomføre en grundigere og bredere evaluering etter at fire av ti kvalikkamper da vil være spilt. En slik evaluering gjennomføres årlig i perioden hvor det er et langt opphold mellom landskamper.» heter det i pressemeldingen.