– Sex er som kosthold – man må variere litt fra en «kjappis» i hverdagen til «gourmet»-sex i helgen

Kan en vibrerende, musikkspillende iskrem være det lille krydderet du trenger? «Sexpert» Cecilie Kjensli har skrevet kokebok med orgasmegaranti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

75 prosent av alle kvinner får ikke orgasme under samleie. Og – trist nok – er kun 45 prosent fornøyd med sexlivet sitt, ifølge en fersk undersøkelse utført av Aller Media.

Cecilie Kjensli har jobbet som sex-inspirator i 15 år, og er opptatt av at vi må tenke på sex som noe mer enn penetrering og samleie.

Hun er spesielt opptatt av å hjelpe menn med å forstå kvinners kropp og sensualitet, og å hjelpe kvinner med å finne veien til sin egen orgasme. Det håper hun å gjøre med oppskriftsboka «Sex fra Ah til Åh».

– Penis er som en traktor
– Det er lettere for menn å få orgasme enn for damer. Sånn er det bare.
Penis kan ikke sammenlignes med vagina, det er som å sammenligne en traktor og et romskip, sier Kjensli.

Hun tror mye av grunnen er at man ikke prøver nok, man har blitt matlei og at samleiet ikke er lenger hovedretten. I boken prøver hun å tilby alternative «forretter», «tapasretter» og ingredienser som kan piffe opp samlivet og gi ideer til litt lettere sexnytelse.

– Sex er som kosthold – man må variere litt fra en «kjappis» i hverdagen til «gourmet»-sex i helgen når man kan bruke mer tid. Det er viktig å skille mellom hverdag og fest – også på sexfronten.

– Solosex er lurt
– Det er lett å tenke på hverdagssexen som en tørr brødskive med leverpostei, uten agurk, sier Kjensli, men det er tross alt den vi har aller mest av. Med litt ekstra krydder, en ny ingrediens eller bare en overraskende vri kan du gjøre hverdagssexen hakket mer eksotisk.

Å starte eller avslutte dagen i dusjen med kjæresten, ta seg tid til å kose på sofaen etter en hektisk dag og se om det blir noe mer, og, ikke minst, å huske på at det er lov å hygge seg litt på egen hånd, er små, men viktige råd som kan hjelpe i en hektisk hverdag.

– Solosex er faktisk ganske lurt, for det skaper lyst. Tyvstart omgangen ved å være den første som går til sengs – og rop ut når du er klar for selskap, råder sex-inspiratoren.

Øvelse gjør mester
Kjensli mener folk har en tendens til å tenke at sex er mer komplisert enn det er, og at man ikke tenker på at god sex krever øvelse.

– Start enkelt, med noen få gode råvarer. «Tender, loving care» er det viktigste, og så kan man heller eksperimentere og «spice opp» etter hvert.

– Du blir ikke en superelsker med en gang. Du må øve – masse. Og det er jo gøy å øve! sier hun entusiastisk.

– Tenk på deg selv

En ting som ødelegger for mange er at de sammenligner sitt eget sexliv med andres. Og et av de viktigste rådene Kjensli har til folk er å slutte å tenke på alle andre og fokusere på seg selv.

– Kvinner som sliter med orgasme må finne ut hva de liker best selv. Hvis ikke de vet hvordan de får orgasme, hvordan skal andre vite det? sier sex-inspiratoren.

Se hele intervjuet øverst i saken.