U23-verdensmester klar for Katusha: – Ser frem til å kjøre opptrekk for Kristoff

Marco Mathis er klar for Katusha.

Tyske Marco Mathis ble tempomester i U23-klassen i sykkel-VM for en uke siden. Nå er han klar for Katusha.

22-åringen skal sykle for det russiske sykkellaget i 2017 og 2018. Mathis blir dermed lagkamerat med nordmennene Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Å gå fra et kontinentallag til et WorldTour-lag er et stort steg, men jeg ser frem til det. Det er perfekt lag for meg. Med Canyon har de beste temposyklene i verden og de har et veldig godt lag for klassikerne. Jeg var opptrekker for Pascal Ackermann denne sesongen og håper å gjøre det samme for Alexander Kristoff i 2017, sier Mathis til Katushas hjemmeside.

– Den beste temporytteren i sin generasjon
– Med Tony Martin og Marco Mathis har vi de to regjerende tempomesterne på laget. Og med Marco Mathis, Rick Zabel, Nils Politt og Tony Martin har vi fire sterke tyske ryttere. I bunn og grunn betyr ikke nasjonalitet noe, det er styrke, utholdenhet, karakter og den rette mentaliteten. Jeg tror tempospesialistene har disse ferdighetene og Marco Mathis viste i Doha at han er den beste temporytteren i sin generasjon. Vi er veldig stolte av å ha ham med på laget, sier Katusha-sjef Vjatsjeslav Jekimov.