Vil ha proffenes støtte for å bli i jobben

Landslagssjef i sykkel Stig Kristiansen vil ha svar fra proffene om han har deres tillit før han skriver ny kontrakt med forbundet.

Selv om han hadde med seg gull og bronse i bagasjen hjem fra VM i Doha, er alt fokuset på den betente striden mellom Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

– Vi har hatt et av de mest suksessrike VM-ene noensinne. Kunne gjerne tenkt meg en ballong eller to, sier han og smiler.

Kristansen legger ikke skjul på at han synes hele situasjonen er trist. Den kan også få direkte innvirkning på hans valg om å fortsette som landslagssjef.

Hans avtale med Norges Cykleforbund går ut etter denne sesongen. TV 2 vet at han har tilbud fra sykkelverdenen som han opplever som fristende. Før han eventuelt resignerer vil han derfor ta kontakt med proffene for å forsikre seg om at han har deres tillit.

– Jeg må nok ta en runde med alle proffene og forhøre meg om tillit. Det går på at man skal respektere det man har blitt enig om, forteller han.

Kristiansen er klokkeklar på at alle rytterne var enige om taktikken for søndagens fellesstart i Doha.

– Avtalene kunne ikke misforstås, sier han.

Etter at de to siste verdensmesterskapene har endt med at våre største sykkelprofiler har surret det til i avslutningen, kan det også være aktuelt for sykkelforbundet å hente inn ekstern hjelp.

– Vurderer dere å hente inn en type som Hushovd for å få kontroll på disse guttene?

– Det kunne vært én type. Så har vi Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch. Dette er noe vi må diskutere om er riktig vei å gå, eller om vi skal fortsette som nå, svarer han.

Alexander Kristoff er tydelig på at han gir full støtte til Kristiansen.

– Dette var ikke landslagssjefens skyld. Vi hadde en klar og god plan. Den ble ikke fulgt, sier han.