Jimmy Andersson er klar for Frisk Asker ut sesongen. Han vil fremdeles pendle fra Hamar til kamp og trening. Foto: Frisk Asker
Jimmy Andersson er klar for Frisk Asker ut sesongen. Han vil fremdeles pendle fra Hamar til kamp og trening. Foto: Frisk Asker

Pendler fra Hamar til Asker ut sesongen for å spille for Frisk

Jimmy Andersson (31) skal nå å pendle fra Hamar til Asker for å spille sesongen ut for Frisk Asker.

Backen har vært i Frisk på kortidsskontrakt for å lette klubbens back-krise.

Nå blir oppholdet permanent ut sesongen.

– Det er vi glade for. Avtalen varer til og med i dag, men han er en fantastisk god spiller. Også utenfor banen er han fantastisk. Vi ville beholde ham. Dessuten sliter vi fortsatt litt med skader også, sier Nicolay Sørensen, sportslig leder i Frisk Asker, til TV 2.

Det har vært en annen klubb i bildet. Etter det TV 2 erfarer ønsket Storhamar å gi ham en kontrakt også.

Andersson har pendlet fra Hamar i den måneden han har vært i Frisk. Det er en togtur på en drøy time hver vei. Det vil han fortsette med.

– I utgangspunktet skal han pendle. Han eller familien kommer ikke til å flytte hit. Heldigvis er et hotell like ved sponsor. Han kan derfor bo der når det er nødvendig. Ellers passer treningstidene våre med at han kan bo på Hamar. Vi hadde litt flaks der, Han hadde veldig lyst selv også, sier Sørensen.

Jimmy Andersson har ikke besvart TV 2s henvendelser.

I kveld ser du Stjernen-Frisk Asker og fire andre kamper på TV 2 Sumo

Statsborgerskap-trøbbel

De siste seks årene har Andersson spilt for Storhamar, og kombinert eliteseriespill med deltidsjobben som snekker. Denne sesongen har han spilt for Storhamars andrelag og gått over til fulltidsstilling som snekker. Med jobb, hus, kjæreste og to barn på Hamar, bestemte Andersson seg for å bli pendler da han skulle spille i Asker.

Jimmy Andersson var en solid backkjempe i Storhamar, men måtte store deler av forrige sesong sitte på tribunen på grunn av kvoten på utenlandske spillere.

Andersson foreslo at han kunne bli norsk statsborger, da Storhamar hadde for mange utlendinger i stallen. De hadde sågar inntrykk av at Andersson hadde søkt om statsborgerskap før fjorårsesongen, men 31-åringen valgte å forbli svensk. Det skapte trøbbel for Hamar-klubben.

Grunnen er at det kun var lov til å bruke sju utenlandske spillere per kamp i Get-ligaen. Storhamar hadde åtte. Ettersom Andersson brøt løftet om å bli norsk godtok han å bli et åttende valg blant utlendingene.

– Jeg vil virkelig beklage den situasjonen som jeg og klubben har havnet i. Jeg har valgt å forbli svensk av personlige og familiære årsaker, sa Jimmy Andersson til Hamar Arbeiderblad da.