ILLUSTRASJONSFOTO: Eivind von Døhlen/Gamer.no
ILLUSTRASJONSFOTO: Eivind von Døhlen/Gamer.no Foto: Eivind Von D

«Fearsome» «DogSledder» og «warclOwn» gir deg TV 2s storsatsing på e-sport

TV 2 har sikret seg rettighetene til Norges største og mest profesjonelle liga.

TV 2 har sikret seg rettighetene til Norges største og mest profesjonelle liga.

Gamer.no/Teknisk Ukeblad Media og TV 2 har kommet til enighet om distribusjon av Telenorligaen på TV 2s plattformer. Avtalen gjelder i første omgang ut 2016, men TV 2 har sikret seg opsjon på vår- og høstsesongen 2017.

Samarbeidet understreker at Norges største kommersielle TV-aktør tar det norske e-sport-miljøet på alvor, og nyheten kommer bare et par uker etter at TV 2 viste hele GigaCon-messen på TV 2 Sumo.

– Vi tenker langsiktig og fortsetter og satse på e-sport fordi vi har tro på dette som et sports- og underholdningsprodukt både i dagens og fremtidens mediehverdag. Det er gledelig å få med oss Telenorligaen på laget, for det er ingen tvil om at dette er Norges ledende liga, sier prosjektleder for e-sport hos TV 2, Mikael Harstad Groven.

I 2016 skal TV 2 vise tre hovedkamper hver serierunde i Telenorligaen, én kamp fra hvert av spillene Overwatch, League of Legends og Counter-Strike: Global Offensive. Det store høydepunktet blir finalespillet på messen SpillExpo 11.-13. november.

Den aller første kampen vises allerede søndag 23. oktober kl. 18:00 (se terminliste for åpningshelgen lenger ned i saken).

– Dette er en merkedag for Telenorligaen og hele det norske e-sportmiljøet. TV 2 er en nasjonal størrelse og har unik kompetanse på å formidle sport, og vi gleder oss til å se hvordan de foredler dette produktet. Kanalen går inn med en ambisjon å bygge opp interessen, komme tettere på spillerne, lag og klubber, og skal bruke sine sendeflater til å vise nye seere hvor engasjerende e-sport faktisk er, sier leder for Telenorligaen og Gamer.no, Tor-Steinar Nastad Tangedal.

Kampene skal etter planen vises åpent på TV 2 Sumo, og denne plattformen begynner å få et bredt tilbud innen e-sport. I tillegg til nevnte GigaCon har TV 2 Sumo tidligere vist DreamHack og Altibox-ligaen.

– TV 2 har opparbeidet seg unik erfaring med sine mange e-sportsendinger de siste årene, og vi er svært fornøyde med at kanalen nå ønsker å vise frem det beste fra norsk e-sport åpent på Sumo. For oss i Telenorligaen har det vært viktig at kampene skal være tilgjengelig for alle, slik at e-sport blir kjent for flere i dette landet, sier Nastad Tangedal.

Dette er våre kommentatorer:

Counter-Strike: Eskil «Fearsome» Uggen og Simen «warclOwn» Aas Henriksen

League of Legends: Eskil «Fearsome» Uggen og Julian «DogSledder» Nash

Overwatch: Christian «hansmeNt» Hansen og Jonas «AverageJonas» Nyløy Navarsete.

Kamper førstkommende serierunde:

Søndag 23.10 klokken 18:00 - Overwatch

Lions mot aNimus

Tabellen

Søndag 23.10 klokken 20:00 - League of Legends

Eclipse mot Celestial

Tabellen

Mandag 24.10 klokken 20:00 - Counter-Strike: GO

Norse mot BX3

Tabellen

Fakta om Telenorligaen:

Spill: Counter-Strike: GO, League of Legends, Overwatch og Hearthstone

Antall deltakere: Over 4000 spillere og 560 lag.

Første sesong: Våren 2015 (nåværende seong er den tredje)

Regler finner du her!

Nettside: Telenorligaen.no:

Premier: 400 000 kroner i 2016. Se fordelingen her.

Slik fungerer det:

Telenorligaen er et divisjons- og sesongbasert seriespill i regi av Gamer.no. Det er to sesonger i året, en vårsesong og en høstsesong. Hver sesong varer i omtrent fire måneder kun avbrutt av skoleferier.

Serien er delt inn i divisjoner fra 1. divisjon og ned til 6. divisjon. De laveste divisjonene har inntil 16 avdelinger med åtte lag i hver. Lagene innad i hver avdeling møter hverandre en gang per sesong. Akkurat som i det norske fotballsystemet.

De beste lagene i 1. divisjon avslutter med et sluttspill som avgjør hvem som vinner. De beste lagene i lavere divisjoner rykker direkte opp til divisjonen over, eller spiller om opprykk mot andre avdelingsvinnere. De svakeste lagene på tabellen rykker til en hver tid ned.