BLE BRUTALT RANET: Ved dette hotellet, i Rue Tronche i Paris, ble Kim Kardashian West (innfelt) ranet med våpen og frastjålet smykker til flere hundre millioner. FOTO: NTB Scanpix / AFP
BLE BRUTALT RANET: Ved dette hotellet, i Rue Tronche i Paris, ble Kim Kardashian West (innfelt) ranet med våpen og frastjålet smykker til flere hundre millioner. FOTO: NTB Scanpix / AFP

Hotellansatt kommer med nye opplysninger om Kardashian-ranet

Portneren som fulgte ranerne opp til Kim Kardashians leilighet snakker ut i eksklusivt intervju med Daily Mail.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 39 år gamle portneren, som for sin egen sikkerhet vil gå under navnet Abdulrahman, mener hotellet må ta på seg skylden for ranet på Kim Kardashian West (35), melder Daily Mail.

Advarte hotellet

Han forteller at hotellets sikkerhet har vært minimal i flere år.

– Det var ikke noe ordentlig sikkerhet der, og det er et valg de har tatt. De bryr seg ikke om sikkerheten.

Han sier også at de for flere år siden hadde advart luksushotellet, Hôtel de Pourtalès, om at gjestenes sikkerhet var dårlig ivaretatt.

– Vi varslet dem om at de burde få opp overvåkingskameraer og sikkerhetssystemer for flere år siden. Ingenting var låst. Sikkerheten var ikke-eksisterende, forteller han til nettavisen.

Seks år gammel sikkerhetskode

Abdulrahman var alene på jobb den natten Kim Kardashian West ble brutalt ranet i leiligheten sin i Paris. Han ble satt i håndjern, truet med pistol og bedt om å føre ranerne opp til leiligheten hvor Kim befant seg.

I intervjuet sier han at «alle» visste om koden til inngangsdøra, da den ikke hadde blitt endret på seks år.

Ifølge Abdulrahman skal det imidlertid være installert et kamera innenfor inngangsdøren.

– Det er et kamera på veggen bak den store, røde inngangsdøren, men det har ikke virket på mange år, hevder han.

Da Daily Mail testet om koden fortsatt var uendret, og selv drøye to uker etter ranet, var koden fortsatt den samme. Journalistene kunne dermed marsjere rett inn mot elleve luksusleiligheter som regelmessig huser flere superstjerner.

Ville renvaske seg

I etterkant av ranet skal Kim ha sagt at Abdulrahman var veldig rolig under ranet, situasjonen tatt i betraktning. Den gang valgte han å skrive et kort og åpent brev til Kim i det franske magasinet Closer for å renvaske seg.

– Kjære Kim. Når du kjenner det kalde stålet fra en pistol mot nakken din ... I det øyeblikket kan det å oppføre seg rolig være forskjellen på liv og død, for oss begge, skrev han den gang.

Nå forteller han at han var rasende på hotellet.

– Umiddelbart etter ranet var jeg rasende. Jeg skyldte på hotellet den gang, og det gjør jeg fortsatt, sier Abdulrahman.