TREKKER SEG: Siren Sundby har trukket seg fra evalueringsutvalget etter OL og Paralympics i Rio. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TREKKER SEG: Siren Sundby har trukket seg fra evalueringsutvalget etter OL og Paralympics i Rio. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

Sundby trekker seg fra OL-utvalg

Siren Sundby har trukket seg fra det eksterne evalueringsutvalget som skal vurdere den norske innsatsen i Rio-OL.

– Den offentlige diskusjonen omkring utvalgets oppdrag, har bidratt til at premissene og omfanget for arbeidet er blitt endret. Dette gjør at jeg vurderer arbeidsbelastningen i utvalget til å bli større enn først forespeilet. Jeg synes utvalget er et bra og viktig initiativ, men jeg har dessverre ikke anledning til påta meg en så omfattende oppgave i min daglige arbeidssituasjon, sier Siren Sundby i en pressemelding fra Olympiatoppen.

Det betyr at man nå vil sette sammen et nytt utvalg.

– Jeg respekterer og har forståelse for Sirens begrunnelse og beslutning, og etter en helhetsvurdering har vi i samarbeid med evalueringsutvalgets medlemmer kommet frem til at det er klokt å sette sammen utvalget på nytt. Jeg vil nå diskutere dette videre med ledelsen i NIF de nærmeste dagene, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Arbeidet stilles inntil videre i bero.

«NIF/Olympiatoppen vil om kort tid reetablere et faglig evalueringsutvalg med relevant kompetanse for å gjennomføre dette oppdraget. Man vil da vurdere helheten i sammensetningen av utvalget på nytt.», skriver de videre i pressemeldingen.

Lars Tore Ronglan, Sindre Bergan og Thorleif Thorleifsson var de øvrige som satt i evalueringsgruppen.