Liverpool's manager Juergen Klopp, right, hugs Manchester United's manager Jose Mourinho ahead of the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester United at Anfield stadium in Liverpool, England, Monday, Oct. 17, 2016. (AP Photo/Dave Thompson)
Liverpool's manager Juergen Klopp, right, hugs Manchester United's manager Jose Mourinho ahead of the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester United at Anfield stadium in Liverpool, England, Monday, Oct. 17, 2016. (AP Photo/Dave Thompson) Foto: Dave Thompson

Gigantkampen i England førte til rekordtall for TV 2

Aldri tidligere har flere sett en engelsk fotballkamp på ulike plattformer.

Liverpool – Manchester United på TV 2 satte seerrekord.

Kampen mellom Liverpool og Manchester United knuste alle rekorder på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo i går kveld. På det meste så over 320.000 oppgjøret mellom de to storlagene.

– Vi opplevde en eksplosiv interesse for kampen. Forventningene og engasjementet rundt disse to klubbene sendte interessen til himmels, forteller sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

I underkant av 300.000 seere så i snitt hele kampen på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo. På det meste fulgte over 320.000 seere oppgjøret mellom Liverpool og Manchester United på TV 2 sine plattformer.

– Manchester United og Liverpool har en unik posisjon i Norge, og tallene vi opplever i går er rett og slett eventyrlige. Det er ekstremt inspirerende for alle som jobber med Premier League i TV 2 å få ta del i noe som samler og skaper så sterke følelser hos så mange, sier Jansen Hagen.

TV 2 Sport Premium var i går landets nest største tv-kanal i den kommersielle målgruppen 20–49 år med en andel på 12,3 prosent. Kun TV 2 hovedkanalen var større i denne målgruppen med en andel på 23,6 prosent.

– Et oppgjør mellom Manchester United og Liverpool er noe helt spesielt, men også den generelle interessen for Premier League øker runde for runde. Derfor er det ingen grunn til å legge seg nedpå. Til helgen er det full action igjen i Premier League med blant annet Chelsea-Manchester United, forteller sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

TV 2 hadde i går en 12 timer lang sending i forkant av Premier League-oppgjøret. På dagen møttes supporterklubbene til Liverpool og Manchester United i Bergen, og så langt har kampene hatt nesten èn million visninger på TV 2 Sporten sin Facebook-side.

– Liverpool er gode, men ikke verdens siste mirakel slik dere liker å si