Skullerud overtar Strømsgodset

Tor Ole Skullerud blir ny Strømsgodset-trener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter klubben selv på Twitter.

Skullerud har signert en kontrakt ut 2018.

Den tidligere Molde-treneren overtar jobben etter Bjørn Petter Ingebretsen som måtte trekke seg som følge av problemene han har hatt i etterkant av hjerteinfarktet tidligere i år.

Strømsgodset skriver at Skullerud var klubbens førstevalg og at han passer klubbens profil på flere områder. Både som fotballtrener, spillerutvikler og menneske.

– Tor Ole er den beste mannen til å erstatte Bjørn Petter, slik at vi kan videreføre og videreutvikle det gode arbeidet som er gjort over mange år. Vi ser frem til et langsiktig samarbeid som kommer til å styrke Strømsgodset som toppklubb, sier sportssjef Jostein Flo til klubbens hjemmesider.

Skullerud leder sin første trening i klubben i dag.

– Strømsgodset er en fantastisk fotballklubb og Marienlyst er en arena som jeg alltid har hatt stor glede av å komme til – både som trener og tilskuer, sier den nyansatte treneren.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen lovpriser Strømsgodsets nye trenersignering.

– Dette var et åpenbart valg og ikke noen overraskelse, sier Mathisen.

– Det er ikke så veldig mange gode kandidater som har vært ledige for Strømsgodset. Nå måtte de ta et veivalg. De har hatt en veldig skuffende sesong, og det har vært mye surr. Nå får de Tor Ole som er en fantastisk person, en flink fotballtrener og en som er ekstremt flink til å bygge klubb. Han er en meget, meget spennende signering for Strømsgodset.

Kombinert med klubbens økonomiske muskler så tror Mathisen at Jostein Flo og Tor Ole Skullerud blir en skummel kombinasjon.

– Det blir et spennende team. Jeg tror det vil trigge de ekstremt at Ronny Deila skal til Vålerenga neste år. De har ikke lyst at Vålerenga skal være laget som utfordrer Rosenborg og Molde – de vil være der selv, sier Mathisen.

– Dette er et signal til hele Fotball-Norge. Godset blir å regne med i 2017.

Strømsgodset har ikke vunnet på elleve kamper i Tippeligaen, men står ikke i fare for å rykke ned.

Den nye trenerens første kamp blir tabellnabo Sogndal borte.

Tor Ole Skullerud ledet Molde til The Double i 2014, men har vært arbeidsledig siden han var ferdig i rosenes by høsten 2015.

Som U21-landslagssjef ledet han Norge til bronse i 2013.