NYKTER: Regissør og skuespiller Mel Gibson (60) sier han har vært edru i ti år. Foto: Ettore Ferrari/ANSA via AP
NYKTER: Regissør og skuespiller Mel Gibson (60) sier han har vært edru i ti år. Foto: Ettore Ferrari/ANSA via AP Foto: Ettore Ferrari

Mel Gibson (60): – Jeg har vært edru i ti år

Etter utallige forsøk har Mel Gibson (60) nå vært nykter i ti år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Store deler av Mel Gibsons liv og karriere har vært sterkt preget av et høyt alkoholkonsum. Nå uttaler han imidlertid til Sunday Night Channel 7 at han har holdt seg på vannvogna i ti år i strekk, takket være Anonyme Alkoholikere (AA), melder People.

– Jeg ble nykter ved hjelp av et tolvstegsprogram. Nå har jeg vært edru i ti år, sier han i intervjuet.

Ikke første gang

Filmstjernen har prøvd å bli nykter opptil flere ganger. Første gang, etter at han ble tatt for fyllekjøring i 1984, valgte han å prøve på egenhånd. Da han fikk problemer for andre gang, i 1991, søkte han profesjonell hjelp.

– Jeg har vært edru i flere perioder. En gang i åtte år, så gått på en smell og så i fire år. Det er slik, det er som å være fanget i en svingdør, sier han til Saturday Night.

Antisemittisk utbrudd

I 2006 blir Gibson tatt for fyllekjøring på nytt, og under arrestasjonen roper han noe som for mange var utilgivelig.

– Helvetes jøder! Det er jødene som er ansvarlige for alle krigene i verden! Er dere jøder?

I ettertid var det flere filmselskaper som ikke ville jobbe med ham på grunn av de antisemittiske uttalelsene, og startet en boikott av skuespilleren.

Separasjon og skandaleopptak

Tre år senere ble han og hans kone Robyn Moore skilt etter 28 års ekteskap. Kort tid etterpå røpte Gibson at han ventet barn med sin nye kjæreste Oksana Grigorieva.

Det nye forholdet varte bare i ett år. Grigorieva gikk til rettssak for å forhindre at Gibson fikk komme nær deres felles datter. Årsaken er at han ved flere anledninger skal ha angrepet kjæresten både fysisk og psykisk. For å sikre seg bevis i rettssaken, tok Grigorieva flere opptak av samtaler hvor Gibson skjeller henne ut på det groveste.

– Forestill deg at ditt verste øyeblikk blir tatt opp og kringkastet til hele verden, sier Gibson til det australske TV-programmet om saken.

Etter denne hendelsen holdt Mel Gibson seg borte fra rampelyset en god stund.

Venter barn

De to siste årene har Mel Gibson vært sammen med 26 år gamle Rosalind Ross, og i september i år ble det kjent at paret ventet barn sammen. For Ross' blir dette hennes førstefødte, mens Gibson har åtte barn fra før av.

En av dem er sønnen Milo Gibson, som spiller i farens nye filmprosjekt Hacksaw Ridge.

– Dere ser ham i filmen. Han er en kjekk gutt. Han holder et gevær og har noen replikker her og der. Han er en del av troppen, forklarer faren.

Filmens handling er lagt til andre verdenskrig, og forteller historien om korporal Desmond Doss en pasifist som nektet å bære våpen i krigføring.